Bilinçli bireylerin yetişmesinde programlama önemli

Programlama hangi alanlarda kullanılıyor?

 

“Herhangi bir problemin çözümü için gerekli komutlar dizisinin, bilgisayara adım adım ve mantıklı bir sırada tanıtılması, derlenmesi ve çalıştırılması süreci” olarak tanımlanan programlama, çağın ihtiyaçlarına bir farkındalık yaratma ve daha bilinçli bireylerin yetişmesi açısından oldukça önemli bir alan. Programlama temellerinin kullanılma amaçlarına da değinen uzmanlar, “Hayatın her alanında bir problemle karşılaşıldığında sistematik düşünme, mantık yürütme, karar verme ve hata ayıklama gerektiğinde kullanılmalıdır.” dedi.

 

Üsküdar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Yazılım Mühendisliği İngilizce bölümünden Dr. Öğretim Üyesi Handan Kulan, programlama kavramına ilişkin değerlendirmede bulundu.

 

Dr. Handan Kulan, programlamayı “Herhangi bir problemin çözümü için gerekli komutlar dizisinin, bilgisayara adım adım ve mantıklı bir sırada tanıtılması, derlenmesi ve çalıştırılması süreci” olarak tanımladı.

 

Programlama eğitiminin kapsamı nedir?

Programlama eğitiminin kapsamına değinen Dr. Handan Kulan, “Programlama eğitiminin kapsamı öğrencinin programlamanın amacını ve problemin ne olduğunu anlaması, programlama dilinin sözdizimini kavraması, programlamada kullanılan standart yapıları anlayabilmesi ve program yazmak için gerekli olan ileri düzey becerilere sahip olmasını kapsamaktadır.

 

Üst düzey düşünme becerisi kazandırılması hedefleniyor

Kodlama derslerinde, öğrencinin bir problemin çözümü için kullanılacak algoritmanın programlama diline kodlanması gösterildiğini ifade eden Dr. Handan Kulan, “Programlama eğitimi ise donanım ile yazılım arasındaki ilişkinin kavranmasını sağlayan bir süreçtir. Problemin programlama diliyle çözülmesinin yanında, programlama eğitimi sayesinde bir donanımın nasıl davranacağının anlaşılması ve mantık yürütme, karar verme gibi birtakım üst düzey düşünme becerilerinin öğrenciye kazandırılması hedeflenmektedir.” diye konuştu. 

 

Programlama hayatın her alanında kullanılıyor

Programlama temellerinin kullanılma amaçlarına da değinen Dr. Handan Kulan, “Hayatın her alanında bir problemle karşılaşıldığında sistematik düşünme, mantık yürütme, karar verme ve hata ayıklama gerektiğinde kullanılmalıdır.” dedi.

 

Çağın ihtiyaçlarının belirlenmesi konusunda önemli

Programlamanın çağın ihtiyaçlarına bir farkındalık yaratma ve daha bilinçli bireylerin yetişmesi açısından oldukça önemli olduğunu kaydeden Dr. Handan Kulan, “Ezberci yaklaşım yerine problemin tanımlanmasını sistematik olarak kazandırıp toplumsal, sosyolojik ve ekonomik alanda toplumun ihtiyaçlarına cevap vermesi beklenmektedir. Programlama eğitimi, problemin belirlenmesi, çözüm değerlendirme sürecinin algoritmalarla tanımlanması, algoritmaların bilgisayara kodlandığı programlama dillerine genel bakışı, bilgi işleme düşünme tekniklerini ve günümüz teknolojik gelişmelerin açıklanması konularını kapsamaktadır.” dedi.

 

Problem çözme, mantıksal düşünme becerilerini geliştirecek

 

Dr. Handan Kulan, 21. yüzyılda yetişen bireylerin problem çözme, mantıksal düşünme, yaratıcılık gibi çeşitli bilişsel becerilerinin programlama eğitimiyle geliştirilebileceğinin öngörüldüğünü sözlerine ekledi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
ikinci el rolex saat alan yerler yangın merdiveni ucuz yangın kapısı uluslararası evden eve nakliyat asfalt plenti Ankara gündem