6. Ege Ekonomik Forum 7 Aralık’ta Başlıyor

İş ve Ekonomi Dünyasının Duayenleri  ‘Geleceğin Sinyalleri – Jeopolitik, Ekonomi, Bilim, Teknoloji, Çevre ve İnsan’ ana teması altında,  Ege Bölgesi’nin en önemli toplantılarından olan Ege Ekonomik Forum’da 6. kez bir araya geliyor…

 

 

Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı ve Özgencil Grup iş birliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi destekleri, İzmir Ticaret Odası ve Ege İhracatçı Birlikleri Stratejik Partnerliği ile bu yıl 6.’sı düzenlenecek olan Ege Ekonomik Forum başlıyor. Forumun tanıtımı için düzenlenen basın toplantısına EGEV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Susam, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, Özgencil Grup Genel Müdürü Özlem Özgencil katıldı.

 

Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı ve Özgencil Grup iş birliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi destekleri, İzmir Ticaret Odası ve Ege İhracatçı Birlikleri Stratejik Partnerliği, Ege Sanayicileri ve  İş İnsanları Derneği ESİAD oturum sponsorluğunda; Çimentaş Group, Ege Bölgesi Sanayi Odası, Ege Genç İş İnsanları Derneği EGİAD, İzmir Sanayici ve İş İnsanları Derneği İZSİAD, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği İESOB ana sponsorluğunda, İzmir Ticaret Borsası katkılarıyla ve Nasıl Bir Ekonomi Gazetesi basın sponsorluğunda ‘Küresel Gelişmeler Işığında Bölgesel Vizyon’ oluşturmak amacıyla 5 yıldır gerçekleşen Ege Ekonomik Forum, bu yıl 6.’sını 07 Aralık 2022 tarihinde İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde ve 08-09 Aralık 2022 tarihlerinde İzmir, Ege Palas Business Hotel’de, Nasıl Bir Ekonomi Gazetesi canlı yayın sponsorluğu ile Nasıl Bir Ekonomi Gazetesi Youtube, Twitter, Linkedin ve Facebook adreslerinden eş zamanlı olarak canlı yayınlanarak Hibrit olarak gerçekleştirecek.

 

“Geleceğin Sinyalleri – Jeopolitik, Ekonomi, Bilim, Teknoloji, Çevre ve İnsan ana teması ile düzenlenen Ege Ekonomik Forum, İzmir ve Ege’nin bilim, akademi, siyaset, yerel yönetimler ve iş dünyasını bir araya getirmeye hazırlanıyor. 

 

7 Aralık 2022 tarihinde İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde “İKTİSAT MEYDANI -İkinci Yüzyıla Başlarken Geleceğe Bakış’’ açılış paneli ile başlayacak olan Ege Ekonomik Forum, 8 Aralık 2022 tarihinde Ege Palas Business Hotel’de;  “Yeşil İhracat: Yeni Bir Ekonomik Büyüme Stratejisi” , “Yeşil Dünyanın Anahtarı: Yeşil Enerji” ve “Değişen Üretim DNA’sı” oturumları ile devam edecek. 

 

9 Aralık 2022 tarihinde yine Ege Palas Business Hotel’de “Geleceğe Bir Adım Önde Olmak: Metaverse-Dijital Gelecek”, “Daha İyi Bir Dünya için: Etki Yatırımları”, “TARIM MEYDANI- Bölgesel, Ulusal ve Küresel Tarımda Yeni Dengeler” oturumları ile Ege Ekonomik Forumu’nun altıncısı sona erecek. 

 

Özgencil-EGEV: Altı Yıllık Birliktelik

Forum’un 21 Kasım Pazartesi günü gerçekleşen basın toplantısında Forum’un ev sahiplerinden EGEV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Susam, altı yıl önce çıktıkları bu yolda Ege Ekonomik Forumu’nu bölgenin en önemli toplantısı haline getirdiklerini belirtti. Bu yıl altıncısını yapacakları Ege Ekonomik Forumu’nda “Geleceğin Sinyalleri” ana temasını belirlediklerini söyleyen Susam, “İklim krizi, AB Yeşil Mutabakatı yeşil enerjiyi ve yenilenebilir enerji üretimini çok üst sıralara taşıdı. Bu noktada Ege’nin büyük bir potansiyele sahip olduğunu düşünüyorum. Bu forumun çıktılarının çok hızlı fiiliyata döküleceğine inanıyorum” diye konuştu. 

 

Başkanlardan Ege Ekonomik Forum’a destek

Basın Toplantısında bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Mustafa Özuslu, ‘Geleceğin Sinyalleri’ ana temasında gerçekleşecek toplantı da gençlerin de yer alacak olmasının çok önemli olduğuna dikkat çekti. İzmir ekonomisinin gelişmesi için sanayiden tarıma kadar her alanda belediyenin yatırımlarına dikkat çeken Özuslu, “Yaptığımız yatırımlar kentin geleceği için, kenti dirençli hale getirmek için hayata geçiriliyor. Fakat güven ortamının olması, yabancı yatırımcıların da kentimize ve ülkemize olan ilgisini artıracaktır. Bu kapsamda Ege Ekonomik Forumu’na destek vermeyi önemli buluyoruz” diye konuştu.

 

İzmir’in tarih boyunca Türkiye’nin ihracatına en büyük katkı sağlayan kentlerin başında geldiğini ifade eden Forum’un Stratejik Partnerlerinden Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi ise Forum ile ilgili; ‘Türkiye Cumhuriyeti’nin ekonomik bağımsızlığının temelleri İzmir İktisat Kongresi ile burada atıldı. Şimdi yeni yüzyılın iktisat politikalarını, İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi ile ortaya koymaya hazırlanıyoruz. Bu açılıma en büyük katkıyı sağlayan Ege Ekonomik Forum serilerinin İzmir’de ilk kez düzenlenmesine vesile olduğumuzu hatırlatmaktan gurur duyuyorum ve her geçen yıl ulusal ve uluslararası kanaat önderlerinin katılımıyla etki alanımızı daha da genişletiyoruz.’ dedi ve ‘Ekonomiden kalkınma politikalarına, dijitalleşmeden yeni nesil tarıma kadar büyük değişimlerin tetikleyicisi kavramları, sürdürülebilir bir Ege ve Türkiye’yi, bu sene Ege Ekonomik Forum’da konuşacağız’ diyerek ekledi.

 

Bu yıl altıncısı düzenlenen Ege Ekonomi Forum’a İzmir Ticaret Odası olarak bugüne kadar hep katkı sağladıklarını ifade ederek sözlerine başlayan Forum’un Stratejik Partnerlerinden İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Meclis Başkanı Selami Özpoyraz ise; ‘Kentimizde bu tip ekonomiyi tüm yönleriyle ele alan ve gelenekselleşen organizasyonların düzenlenmesinin büyük önem taşıdığı düşüncesindeyiz. Bu durum, 1923 yılında İzmir İktisat Kongresiyle Cumhuriyet’in ekonomi politikalarının oluşturulmasına ev sahipliği yapan İzmir’in bu köklü geleneğinin güçlendirilmesine de imkan tanımaktadır. Forumu İzmir ekonomisine ait konuların da tartışılması için önemli bir mecra olarak görüyoruz. Ege Ekonomik Forum açılış paneli programının İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde düzenlenecek olmasından ve Üniversitemizde çok değerli ekonomist konukları ağırlamaktan memnuniyet duyacağımızı paylaşmak istiyorum.’ dedi.

 

Toplantıda ayrıca Ege Ekonomik Forum’a destek veren tüm kurumların temsilcileri de birer konuşma yaparak forumun kalıcılaşması ve sürdürülebilirliğine vurgu yaptı.  

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni