Ağdan tabağa güvenle ulaşan balıklar yeni balık sezonunda da Metro Türkiye raflarında

1 Eylül’de yeniden başlayan balık sezonuyla birlikte hasret sona erdi, sofraların vazgeçilmezi balıklar av ve boy yasaklarına uygun şekilde Metro Türkiye raflarında yerini aldı. Ağdan tabağa gerçekleştirdiği analizler ve sunduğu izlenebilirlik çözümleri ile kaliteli ve güvenilir balıkları tüketicilerle buluşturan Metro Türkiye, QR kod aracılığıyla balıkların hikayelerini hangi denizde tutulduğundan avlanma tarihine, besin öğelerinden tedarikçi bilgisine kadar şeffaflıkla paylaşıyor. 

 

Balıkçıların 'Vira Bismillah' diyerek ağlarını denize atmak için sabırsızlıkla beklediği balık sezonunun başlamasıyla birlikte hasret sona eriyor, mutfağımızın vazgeçilmez lezzeti deniz balıkları yeniden sofralara dönüyor. Türkiye’de 30 yılı aşkın süredir Türk mutfak kültürünü koruma ve gelecek nesillere aktarma amacıyla çalışmalarını sürdüren Metro Türkiye, her yıl olduğu gibi bu balık sezonunda da hem profesyonel müşterilerine hem de tüketicilere bol çeşit, tazelik, kalite ve güvence sunuyor. 

 

Reyonlarına gelen tüm deniz balıklarını periyodik olarak kurşun, kadmiyum ve civa ağır metalleri, parazit ve histamin olmak üzere toplam beş parametrede analiz eden Metro Türkiye, raflarında gıda analizlerinden geçmeyen hiçbir ürüne yer vermiyor. Bununla birlikte “Kızına Bak, Anasını Al”, “Palamutlar Nerede?” ve “Yediği Önünde, Yemediği Yarında” gibi sürdürülebilir balıkçılık projelerinin de yaratıcısı olan Metro Türkiye, denizlerdeki balıklar yarına da kalsın diyerek tüm deniz ürünlerini av ve boy yasaklarına uygun şekilde raflarında müşterileriyle buluşturuyor.

 

Ağdan tabağa balığın tüm hikayesi QR kod ile cepte

Türkiye’de ilk kez 2017 yılında hayata geçirdiği balıkta izlenebilirlik projesi ile Metro Türkiye, balıkların tüm üretim süreçleri hakkında şeffaflıkla bilgilendirme yaparak, tüketicileri bilgiyle de besliyor. Geliştirdiği QR kodu teknolojisi ile balıkların hangi denizden, ne zaman, hangi tekne tarafından, hangi avcılık metodu ile yakalandığı ve besin değerleri gibi 10 farklı bilgiyi 100’e yakın izlenebilirlikle sunuyor. Ürün etiketlerinin üzerinde yer alan QR kodu akıllı telefonlarının kameralarına okutan tüketiciler, balığın ağdan tabağa tüm hikayesine kolaylıkla erişebiliyor. 

 

“Çeşitlilik ve güven arayan herkesi yeni balık sezonunda da Metro Türkiye’ye bekliyoruz”

Raflarında 100’den fazla çeşit deniz ürününü güvenle müşterileriyle buluşturduklarını ifade eden Metro Türkiye Satın Almadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Deniz Alkaç, “Tüm gıda ürünlerinde olduğu gibi balıkta da hem tüketicileri hem de profesyonel müşterilerimizi, tabaklarında ne olduğunu takip etmelerinin ve tükettikleri ürünlerin bilgiyle izini sürmelerinin ne denli önemli olduğu konusunda bilgilendiriyoruz.   ‘Tabağında Ne Var?’ projemiz kapsamında tıpkı kırmızı et, bal, meyve & sebze ve kendi markalı organik gıda ürünlerimizi olduğu gibi balıklarımızı da izlenebilirlik çözümleri ile müşterilerimizle buluşturuyor, ağdan tabağa uzanan yolculuklarını şeffaflıkla paylaşıyoruz. Av ve boy yasaklarına uygun olarak raflarımızda sunduğumuz 100’den fazla çeşit deniz ürününü kaynağını bilerek ve güvenerek tüketmek isteyen herkesi Metro Türkiye’ye davet ediyoruz’’ dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni