Aksa Doğalgaz’ın dijital dönüşüm sürecinin ilk aşaması tamamlandı

Türkiye’nin en büyük özel doğal gaz dağıtım şirketi Aksa Doğalgaz, uçtan uca dijitalleşerek hizmet kalitesini artırıyor. Tüm bölgelerinde başlattığı dijital dönüşüm sürecinin 1. etabını tamamlayan Aksa Doğalgaz’ın operasyonel uygulamaları tek sistem üzerinde birleşiyor. Aksa Doğalgaz Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Arslan, “Gerçek zamanlı veri işlememizi sağlayacak ve tüm süreçlerimizi uçtan uca ölçülebilir hale getirecek olan entegre sistemimiz SAP CRM/IS-U ve tüm SAP ERP çözümleri sayesinde başta müşteri hizmetleri uygulamalarımız olmak üzere tüm adımlarımızı dünya standartlarının üzerine çıkarıyoruz” dedi.

 

27 il merkezi, 255 ilçe ve beldede faaliyet gösteren Aksa Doğalgaz, kurulduğu günden bu yana her yıl genişleyen dağıtım bölgelerindeki hizmet kalitesini daha da yükseltebilmek için operasyonel uygulamalarını tek çatı altında bir araya getirdi. SAP CRM/IS-U dijital dönüşüm sürecinin 1. etabının tamamlanmasıyla dağıtım sektörünün tüm süreçlerinde verinin girilmesi, işlenmesi, raporlanıp analiz edilmesi ve uçtan uca izlenebilmesinden saha iş gücü yönetimi gibi temel kaynak planlaması uygulamalarına kadar uçtan uca dijitalleşen Aksa Doğalgaz, müşteri süreçlerini 360 derece yönetilebilir hale getiriyor.

 

Hedef her lokasyonda üstün hizmet

Yeni dijital entegre sistemleriyle sürdürülebilir olarak kesintisiz ve güvenli doğal gaz dağıtım hizmeti sunmanın avantajlarını anlatan Aksa Doğalgaz Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Arslan, her bir lokasyonda aynı standardı sağlamanın başarıya giden yol olduğunu belirtti. Faaliyetlerini geçmişten beri bu doğrultuda ortaya koyduklarının altını çizen Arslan, dijitalleşme atılımıyla adımlarının daha da güçlendiğini söyledi. Arslan, “Dijital dönüşüm yatırımlarımızın ve bu alandaki yoğun çalışmalarımızın nihai amacı, tüm iş çıktılarında mükemmel müşteri deneyimini sağlayacak yüksek kalitede bir süreç organizasyonu inşa etmek” dedi.

 

Veriye eş zamanlı ulaşım imkânı

Yeni sistemle birlikte tüm iş süreçlerinin ölçülebilir ve izlenebilir hale gelmesiyle müşteri hizmet yaklaşımının 360 derece döngüsel, karşılıklı etkileşime açık, daha geliştirilebilir bir yapıya kavuşacağını ifade eden Arslan, “Dağıtım şirketi ve müşteri aynı veriye eş zamanlı ulaşarak gereken süreç iyileştirmeleri konusunda daha hızlı ve interaktif bir iletişim sağlayabilecek. Bu da giderek daha mükemmel hale gelen müşteri süreçleri ve memnuniyeti anlamına gelecek. Aynı zamanda, bu dijitalleşme çalışmalarımızla süreçlerimizde gerçekleşen iyileştirmeler sonucunda daha doğa dostu bir işleyişe de sahip olduk. Eskiden kâğıt kullanılan pek çok süreç dijitalleşme çalışmalarımız kapsamında iyileştirilerek kâğıt kullanımı minimum seviyeye indi” diye konuştu.

 

Sürdürülebilir ve yüksek kaliteli hizmet için yatırımlarımız devam edecek

27 şehir ve 255 ilçelik mevcut dağıtım ağındaki abone sayılarının her geçen gün arttığını ve önümüzdeki birkaç yıl içinde 88 yeni ilçeye daha doğal gaz ulaştıracaklarını ifade eden Arslan, hizmet verdikleri bölgelerde hizmet kalitesi konusunda çok daha titiz hareket ettiklerini belirterek, sözlerine şöyle devam etti: “Kaliteli hizmet anlayışımızı her birimimize ve lokasyonumuza ulaştırıyoruz. Gerçek zamanlı değerlendirme, iç iletişim ve saha iş gücü yönetimi gibi süreçlerimizin tamamını anlık olarak görüntüleyebilir, şeffaf ve dinamik şekilde gerekli müdahalelerde bulunuyor, abonelerimiz için etkinliğimizi artırıyoruz. Gerçek zamanlı veri işlememizi sağlayacak ve tüm süreçlerimizi uçtan uca ölçülebilir hale getirecek olan entegre sistemimiz SAP CRM/IS-U ve tüm SAP ERP çözümleri sayesinde başta müşteri hizmetleri uygulamalarımız olmak üzere tüm adımlarımızı dünya standartlarının üzerine çıkarıyoruz. Aksa Doğalgaz olarak tek merkezden daha verimli faaliyetler gerçekleştiriyoruz. Dijitalleşme sürecimizin diğer etapları için planlarımız hazır, her birini planlı biçimde devreye alacağız. Sistematik adımlarımız önümüzdeki süreçte de devam edecek.”

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni