Atletizm dünyasının gözü Maraton İzmir'deydi İzmir bir kez daha dünya vitrinine çıktı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin World Athletics paydaşlığında Road Label statüsünde dördüncüsünü düzenlediği Uluslararası Maraton İzmir, kadınlarda Etiyopyalı Sheware Alene Amare, erkeklerde Kenya’dan Benard Kipkorir’in birincilikleri ile sona erdi. Yaklaşık beş bin katılımcının İzmir caddelerinde renkli görüntüler oluşturduğu 42 kilometre 195 metrelik maraton 42K Koşusu ve 10 kilometrelik 19 Mayıs Koşusu İzmir’i uluslararası spor kamuoyunun da gündemine taşıdı.

Bu yıl dördüncüsü koşulan Maraton İzmir kentte karnaval havası estirdi. Sporun sadece fiziksel bir aktivite değil, aynı zamanda sosyal ve kültürel bir zenginleşme aracı olduğunu belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Gerçekten çok keyifli bir gün yaşadık ve görüntüler İzmir’e çok yakıştı. Maraton İzmir, güzel kentimizin en önemli uluslararası spor markası olma yolunda hızla ilerliyor. İzmir’i bir spor şehri yapmak için elimizden geleni yapıyoruz. İnsanların birbirleri ile kucaklaştığı günün tadını çıkardığı bir gün olmasını istemiştik ne mutlu bizlere ki öyle bir günü geride bıraktık” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Hakan Orhunbilge de katılımdan büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, “Böylesine güzel sosyal etkileşimler alan organizasyonlar İzmir’e çok yakışıyor. Daha fazla etkinlik yapıp sporda marka kent olma yolunda var gücümüzle ilerliyoruz” diye konuştu. Ülkemizin en hızlı parkuru olan Maraton İzmir’in katılımcı sayısı ve kalitesinin her yıl daha da yükseldiğini belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Ersan Odaman ise şunları söyledi: “Yaklaşık beş bin katılımın olması, Maraton İzmir ile İzmir arasında güçlü bir bağ olduğunu gösteriyor. Maraton İzmir daha da büyüyecek, gelişecek ve uluslararası arenada giderek yükselecek.”

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni