BitMEX, TRON ağında USDT desteği başlattı

Global kripto para borsası BitMEX, kullanıcılarına sunduğu hizmetleri genişletmeye devam ediyor. Daha öncesinde yalnızca Ethereum ağında (USDT ERC-20) Tether yatırma ve çekme seçeneğine sahip olan BitMEX kullanıcıları artık TRON ağında da (USDT TRC-20) Tether yatırıp çekebilecek. 

 

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından BitMEX, kullanıcılarına çoklu ağ desteği sağlamaya başladı. Borsa ilk etapta, Ethereum ağına ek olarak TRON ağında (diğer adıyla USDT-TRON veya USDT TRC-20) USDT desteği ekledi. Bu ekleme, kullanıcıların tercih ettikleri ağ üzerinden USDT gönderip almasına ve seçilen ağa bağlı olarak daha düşük ücret ödeyip, daha hızlı işlem yapmasına olanak tanıyor. BitMEX, Solana gibi diğer ağlar için de önümüzdeki haftalarda destek sağlamaya başlayacak. 

 

USDT çekme ve yatırma işlemleri için çoklu ağ desteği

 

BitMEX'te çoklu ağ USDT desteği kullanıma girdiğinde, kullanıcılar tercih ettikleri ağ (Ethereum veya TRON) üzerinden USDT yatırıp, çekebilecek. Örneğin, bir kullanıcı 1.000 USDT ERC-20 ve 300 USDT TRC-20 yatırırsa, depozito tek bir varlığı yansıtacak, yani kullanıcının Cüzdanı 1.300 Tether bakiyesi gösterecek.

 

Kullanıcılar, USDT bakiyelerini tamamladıktan sonra, USDT marjlı herhangi bir kripto türev sözleşmesini (bu ETHPOW listesi gibi) alıp satabilecek. Bunun yanı sıra Tether'lerini dönüştürebilecek. Ayrıca kullanıcılar, Tether türünden bağımsız olarak USDT ile eşleştirilmiş spot ticaret kripto para birimlerini de alabilecek. 

 

Öte yandan BitMEX kullanıcıları, Tether yatırmak için hangi ağı kullanırsa kullansın, USDT'yi BitMEX'ten ERC-20 veya TRC-20 biçiminde çekebilme imkanına sahip olacak. Örneğin, bir kullanıcı BitMEX'e USDT ERC-20 yatırıp, daha sonra bu USDT'yi geri çekmek istediği takdirde Tether token’larını TRON ağı üzerinden çekebilecek.

 

BitMEX, önümüzdeki haftalarda ve aylarda USDT yatırma ve çekme işlemleri için mevcut ağlarını daha da genişletecek. Borsa, eylül ayı içerisinde Solana ağında da USDT desteği eklemeyi planlıyor. 

 

Çoklu ağ desteği nasıl çalışır?

 

Tether gibi çok zincirli kripto para birimleri, ağında tek bir blok zinciri değil birkaç blok zinciri bulunduruyor. En yaygın olarak kullanılan çok zincirli stablecoin, USDT’dir. USDT aynı zamanda piyasa değerini fiat para birimine sabitleyen dünyadaki ilk kripto para birimlerinden biri olarak biliniyor.

 

USDT birden fazla blok zincirinde bulunduğu için Tether token’ları BitMEX'te eşit ve birbirinin yerine geçebilecek şekilde ele alınıyor. Örneğin, Ethereum ağındaki bir Tether coin, TRON blok zincirindeki bir Tether coin’ine tam olarak eşittir.

 

USDT şu anda Ethereum, Algorand, Solana, EOS, Liquid, TRON, Omni ve Kusama ağlarında ve ayrıca Bitcoin Cash'in standart defter protokolünde mevcut bulunuyor.

 

USDT-TRON nedir?

 

USDT-TRON, TRON ağında yayınlanan USD’ye sabitlenmiş bir kripto para birimidir. TRC-20 tabanlı USDT, TRON tabanlı protokoller ve Merkeziyetsiz Uygulamalar (DApp'ler) ile birlikte çalışabilirliği sağlarken, kullanıcıların TRON Ağı genelinde sabitlenmiş fiat para birimleriyle işlem yapmasına ve değiş tokuş edebilmesine olanak tanır. USDT-TRON göndermeyi veya almayı seçen kullanıcılar genellikle düşük işlem ücretleri öderler ve neredeyse anlık hızda işlem gerçekleştirebilir.

 

USDT ERC-20 nedir?

 

USDT ERC-20, Tether tarafından Ethereum ağında yayınlanan bir kripto para birimidir. USDT ERC-20, token oluşturmaya yönelik en eski ve en güvenilir standartlardan biri olan ERC-20 standardına uygundur. USDT ERC-20 kullanmanın iyi tarafı, Chainlink (LINK) ve Uniswap (UNI) gibi diğer herhangi bir ERC-20 coin’i ile doğrudan değiştirilebilmesidir.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni