Enflasyonlu Poliçeler Ekonomik Krizden Erkileniyor

Artan ekonomik belirsizlikler, kur ve enflasyondaki hızlı artış tüm sektörleri olduğu gibi sigorta sektörünü de yakından etkiliyor. Sigortalılarının yükselen enflasyon ortamından etkilenmemesi için çalışmalar yapılması gerektiğine dikkat çeken Monopoli Sigorta Kurucu Ortağı ve CEO’su Erol Esentürk yaptığı açıklamada “enflasyonlu poliçelerin” enflasyon değişkenlerine karşı korunması gerektiğini söyledi.

 

Bir yandan yükselen enflasyon, diğer yandan artan döviz kurları Türkiye ekonomisini derinden etkiliyor.  Sigorta sektörü açısından artan döviz kurları sonrası en çok “eksik sigorta” riskinin yer aldığını söyleyen Monopoli Sigorta Kurucu Ortağı ve CEO’su Erol Esentürk, enflasyonun yükselmeye devam etmesi halinde önümüzdeki süreçte “enflasyon klozlu poliçelerin” daha sık konuşulmaya başlanacağını söylüyor. Erol Esentürk: “Sigortalı değerlerinin hem sigortalı hem de sigorta şirketleri tarafından enflasyon değişkenlerine karşı korunması çok önemli… Sigorta poliçeleri her iki tarafın da haklarını koruyan maddeleri içeriyor tabii ki ancak ekonomik değişikliklerde kayıp malın yenisinin enflasyon artışından dolayı yerine yeniden konulması imkansız olabiliyor. Yaşanan bu belirsiz dönemde enflasyon klozlu poliçeler yapılması her iki taraf için de daha korumalı olacaktır” dedi.

 

Muhtemel enflasyon karşısında sigorta bedelinin değerini korumasını sağlayan enflasyon klozlu poliçelerde, sigortalı olunan süre boyunca sigorta edilen ürünün değerinde ortaya çıkacak artışları da kapsayan maddelerin eklenmesi ile sözleşme yapıldığını ifade eden Monopoli Sigorta Kurucu Ortağı ve CEO’su Erol Esentürk: “Sigorta bedelinin yenilenen her bir yıl için taraflar arasında anlaşılarak saptanan bir oranda, ayarlama klozu ile artışının sağlanması mümkün. Yani sigorta bedeli, hasar söz konusu olduğunda hasarın gerçekleştiği gün baz alınarak saptanan yıllık artış oranında artırılıyor. Mesela son dönemlerde artan enflasyon sebebiyle geçen yıl enflasyonsuz veya çok düşük enflasyon ile tanzim edilen TL yangın poliçelerindeki eksik sigorta konusu çokça karşımıza çıkıyor. Enflasyon karşısında zarar eden standart yangın, konut ve ticari yangın paketleri gibi tüm sigorta poliçe tipleri için sigortalı ile anlaşılarak belirlenen çeşitli enflasyon oranları poliçelerine ek olarak uygulanabilir” diye ekledi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni