FormaStar, 3.5 milyon dolar değerleme üzerinden 500 bin dolar yatırım aldı

Dünyanın spor odaklı tek dijital ekosistemi olan FormaStar, ilk yatırım turunu başarıyla tamamladı. Kerim Kotan’ın liderliğinde oluşan konsorsiyumdan 3,5 milyon dolar değerleme üzerinden 500 bin dolar yatırım alan FormaStar, yıl sonu itibarıyla 100 bin kullanıcıya ulaşmayı hedefliyor.

 

Fehmi Hikmet Öncel tarafından kurulan FormaStar, sporun tüm paydaşlarını dijital ortamda buluşturan dünyanın spor odaklı tek ekosistemi. Sektörde hiçbir spor organizasyonunun tek başına başarmayacağı bir dijital dönüşüme liderlik eden FormaStar, Türkiye’nin duayen yatırım bankacılarından ve seri girişim yatırımcılarından Kerim Kotan’ın liderliğinde çıktığı yatırım turunu başarıyla tamamladı. 

 

FormaStar, SPX Spor Mağazaları ile Skechers Türkiye’nin kurucu ortakları Özhun Olgar, Orkun Olgar ve Yasin Kavşak; Türkiye’nin en önemli yapay zekâ odaklı teknoloji şirketlerinden Litum’un kurucu ortaklarından Kamil Sözen, Özgür Ülkü, Alp Ülkü; ve kendi alanlarının önde gelen isimlerinden Tunç Berkman, Erol İren ve Efe Duran Sarıkaya’nın da dâhil olduğu 15 yatırımcıdan oluşan konsorsiyumdan 3,5 milyon dolar değerleme üzerinden 500 bin dolar tutarında yatırım aldı.

 

“700 kulüp ve 15 bin sporcu FormaStar kullanıyor”

FormaStar Kurucu Ortak & CEO’su Fehmi Hikmet Öncel, sene sonu itibarıyla 100 bin kullanıcıyı hedeflediklerini belirterek, “FormaStar’ı bugün itibarıyla 700 kulüp ve 15 bin sporcu aktif bir şekilde kullanıyor. Futbol, basketbol, voleybol, Amerikan futbolu, golf, beyzbol gibi birçok geleneksel sporda ligler, kulüpler, antrenörler, scout’lar (yetenek avcıları), menajerler, profesyonel ve amatör oyuncular ile taraftarlar FormaStar’da buluşuyor. Veri ile sporun görselliğini birleştiren FormaStar’da sporseverler, sporcular, kulüpler ve sporun tüm diğer aktörleri global bir ağda etkin bir iletişim içindeler” dedi. 

 

Sporcusuna değer veren ligler de FormaStar’da

Sporcuyu en öncelikli değer olarak gören bakışı açısına sahip, sporculara ve kulüplere teknolojinin tüm olanaklarını sunmak konusunda arayış içinde olan ligler de FormaStar’ da yerini alıyor. FormaStar’da yer alan liglerin fikstür bilgileri, fikstür değişiklikleri; kulüplere, koçlara, sporculara anlık bildirim olarak ulaşıyor, takvimlerine otomatik olarak işleniyor. 

 

Liglerde oynanan maçlar, FormaStar üzerinden canlı yayınlanıyor, tüm oyuncuların istatistikleri anlık takip ve analiz edilebiliyor. Üstelik bu veriler sadece sezonluk tutulmuyor. Onlarca yıl sonra bile sporcuların tüm verilerine ulaşılabiliyor. Menajerler ve scout’lar, sporcuların istatistik bilgilerini, fiziksel gelişimlerini inceleyerek genç yetenekleri erken keşfetme, izleme ve renklerine katma şansına kavuşuyor. 

 

Kulüpler FormaStar sayesinde taraftarıyla daha yakın

FormaStar aslında tüm kulüplerin, koçların ve sporcuların senelerdir eksikliğini çektiği dijitalleşmeyi hayallerin de ötesinde özelliklerle hayata geçirdi.  FormaStar sayesinde takım bilgilerini doğrudan kendileri düzenleyen kulüpler yönetimsel işlemleri için de FormaStar’ın araçlarını kullanıyor. Kulüpler artık FormaStar sayesinde taraftarlarının istek ve eğilimlerini de çok daha yakından ve gerçek zamanlı olarak takip edebiliyor. 

 

Sporcular FormaStar ile dünyaya açılıyor

FormaStar, sporculara dünyanın farklı noktalarındaki kulüplere, scout’lara, menajerlere, spor akademilerine ve potansiyel hayranlara tek noktadan erişim olanağı sunuyor. Sporcular, gelişimlerini bilimsel yöntemlerle ve istatistikler ile izleyebildiği gibi dünyaya da gösterebiliyor da. Yeteneklerini videolar ile dünyanın dört bir yanındaki diğer sporseverler ile paylaşıp onlarla etkileşime geçebiliyor. FormaStar ekosistemindeki sporcular, antrenörlere ve kulüplere doğrudan ulaşarak gelişimleri ve başarıları için kritik olan eğitimleri alabiliyor

 

Amatör sporcular kendilerini gösteriyor

Amatör sporcular, sportif yetenekleriyle ilgili koçlarından ve kulüplerinden aldıkları referans ile performanslarının yanında sporcu kimliklerini de ortaya koyuyorlar. Sportif aktivitelerinin tamamını cep telefonuna yüklü FormaStar uygulaması üzerinden, ailesi, arkadaşları, okulu ve tüm çevresi ile paylaşabiliyor. 

  

Veteran sporcular kişi ya da takımlara kolay ulaşıyor

Veteran sporcuların en önemli sorunlarından biri de maç yapabilecekleri kişi veya takım aramak. FormaStar veteran sporcuların bu derdine son veriyor. Veteran sporcular FormaStar üzerinden hem liglerin düzenlediği turnuvalara katılabiliyor hem de diğer sporcu ve takımlar ile doğrudan iletişime geçerek kendileri turnuva düzenleyebiliyor. 

 

FormaStar’lı sporseverler çok şanslı

FormaStar dünyasındaki sporseverler ise sevdikleri spor dalında milyonlarca video izleyebiliyor. Sporun en keyifli anlarını, öne çıkanları kısa klipler halinde seyreden taraftarlar, desteklediği takım ve sporcu ile doğrudan etkileşim içinde olabiliyor. İlaveten takımının ve taraftarı olduğu sporcuların antrenmanlarını, fiziksel durumunu yakından takip edebiliyor. 

 

FormaStar, tüm kullanıcılara istatistikler, performans verileri, saha analizi ve sporcuların fiziksel gelişimi ile ilgili verileri en ileri teknolojiyle sunuyor. FormaStar kullanıcısı, genç yıldızları herkesten önce keşfediyor, “haftanın”, “ayın”, “yılın” sporcuları seçmelerine katılarak desteklediği sporcuların öne çıkmasına katkı sağlıyor. FormaStar kullanıcısı böylelikle sporla ilgili gündeme katkı koyabildiği gibi hâkim de oluyor. 

 

Lider yatırımcı Kerim Kotan da, tüm sporculara, taraftarlara, takımlara, kulüplere, menajerlere ve scout’lara seslenerek, “Global ve iddialı hedeflerimiz var. Bunu sağlamak için en ileri teknolojik altyapı ve kurgu, özel bir ekip ve fonlama haricinde de farklı kasları ve coğrafi sınırları aşan uzunlukta kolları olan bir hissedarlık yapısıyla yola çıktık.  Sporun rekabetçi dünyasında bir adım öne geçmek istiyorsanız, yıl sonu itibarıyla 100 bin kullanıcıya ulaşmayı hedefleyen FormaStar ekosisteminde siz de yerinizi alın!” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni