Halkbank toplam kredilerini 1 trilyon TL’nin üzerine taşıdı

Yılın üçüncü çeyreği sonunda toplam kredilerini geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 70 artırarak 1 trilyon TL'nin üzerine taşıyan Halkbank'ın aktif büyüklüğü aynı dönemde yüzde 68,7 artışla 1,2 trilyon TL'yi aştı. Bankanın, KOBİ kredilerinin bireysel krediler hariç nakdi krediler içindeki payı yüzde 51 olarak gerçekleşti. Halkbank, KOBİ kredileri alanında ise; yüzde 18 pazar payına sahip oldu. Yaz aylarını da kapsayan üçüncü çeyrekte ekonomiye hâkim olan istikrarlı görünümün yılın son çeyreğine de taşınmasına katkı sağlamayı hedeflediklerini belirten Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan “Ülkemizin, Cumhuriyet’in yeni yüzyılına mevcut işletmelerin rekabet gücünü artırdığı ve umut vadeden yeni girişimlerin uygun koşullarda geliştiği bir koşulda girmesi, en büyük hedefimizdir” dedi.

 

Halkbank yılın ilk 9 ayı sonunda geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre toplam kredilerini yüzde 70 artışla 1 trilyon TL'nin üzerine, toplam mevduatını yüzde 69,4 artışla 906 milyar TL'ye taşıdı. Bu dönemde Bankanın Aktif büyüklüğü ise 1,2 trilyon TL'yi aşmıştır. Dünyada başta Rusya-Ukrayna savaşı olmak üzere olağanüstü şartların hâkim olduğu bu süreçte yurtiçinde ekonomiye hâkim olmaya başlayan istikrarlı görünümün yılın son çeyreğine de taşınmasına katkı sağlamayı amaçladıklarını belirten Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan şunları söyledi: 

 

“Dünyada faiz artışları nedeniyle finansman maliyetleri yatırımcıları olumsuz etkilerken; yılın ilk 10 ayını çok verimli geçiren Türk bankacılık sistemi özel sektör için kredi imkânlarını her geçen gün daha da geliştirmektedir. Avrupa’da birçok ülkenin enerji krizi ile karşı karşıya olduğu kış aylarına ülkemiz bu konuda herhangi bir çekincesi olmadan girmektedir. Ülkemizin, Cumhuriyet’in yeni yüzyılına mevcut işletmelerin rekabet gücünü artırdığı ve umut vadeden yeni girişimlerin uygun koşullarda geliştiği bir koşulda girmesi, en büyük hedefimizdir. 2023’ün ekonominin büyüdüğü, enflasyonun önemli ölçüde gerilediği ve yatırımların aynı hızla devam edeceği bir yıl olması için hazırlıklarımız devam etmektedir. Kamu öncülüğünde atılacak adımlar, Türkiye Yüzyılı’nın dünyada bir kalkınma ekolünün adı olarak anılmasını sağlayacaktır.”

 

“100 milyar TL’lik Hazine Faiz Destekli Kredi Paketi yürürlüğe girmiştir”

Küçük ve orta boy işletmelere desteğini sürdüren Halkbank'ta KOBİ kredilerinin bireysel krediler hariç nakdi krediler içindeki payının yüzde 51 olarak gerçekleştiğine dikkat çeken Arslan, “Bankamız, yüzde 18 seviyesinde pazar payına sahip olduğu bu alanda; sağladığı finansal destek sayesinde işletmelerin üretim ve istihdam gücünü korumalarına katkı vermiştir” dedi. 

 

Esnaf ve sanatkârın desteklenmesinin bu alandaki gelişmeyi kalıcı kılacak ana unsur olduğunun bilinciyle hareket ettiklerini belirten Arslan şunları söyledi:

 

“Ülkemizde 2 milyon esnaf ve sanatkâr ticari faaliyetleriyle, ekonomik canlılığın her an sürmesine ve nakit akışının toplumun her kesimini olumlu etkilemesine katkı sağlamaktadır. Üçüncü çeyrek sonunda Bankamız’ın esnaf kredi bakiyesi 97,5 milyar TL’ye ulaşırken, yılın ilk 9 ayında kredi kullanan esnaf sayısında ise; geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 42 artış olmuştur. Tüm bunlara ek olarak; esnaf ve sanatkârlarımızın finansman ihtiyacını karşılamak için 60 ay vade imkânı ve yüzde 7,5’lik faiz oranıyla Bankamız aracılığıyla kullandırılacak 100 milyar TL tutarındaki Hazine Faiz Destekli Kredi Paketi, Sayın Cumhurbaşkanımız’ın kararıyla yürürlüğe girmiştir. Bankamız, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da esnaf ve sanatkârlar için desteğini kararlılıkla sürdürecektir.

 

“Halkbank odağına girişimcileri alarak desteğini sürdürmektedir” 

Halkbank tarafından geçtiğimiz yıl hayata geçirilen Kadın Girişimci Kredi Destek Paketi ile kredi başlangıcından bugüne kadar Türkiye genelinde 147 bin kadın girişimciye ulaştıklarına dikkat çeken Arslan, sözlerine şöyle devam etti: 

 

“Kadın girişimcileri desteklemeyi ve kadın kooperatiflerinin gelişimine katkı sağlamayı amaçlayan Bankamız’ın bu alandaki toplam desteği 19,1 milyar TL’lik bir kredi hacmi oluşturmuştur. Girişimcilerle bir araya geldiğimiz Üreten Kadınlar Buluşmaları’na Diyarbakır, Kocaeli, Rize ve Erzurum'da devam ettiğimiz yılın üçüncü çeyreğinde, Üreten Kadınlar Yarışması’nın ikincisi için ön hazırlıklar da tamamlanmıştır. Duyurusunu Ekim ayında yaptığımız yarışmanın ödül törenini, 8 Mart 2023 Dünya Kadınlar Günü’nde gerçekleştireceğiz. Kadın Kooperatifleri Destek Paketi kapsamında, şu ana kadar Türkiye genelinde 47 kooperatifimize de finansal destek sağlamış olduk. Kadın kooperatiflerinin nakit ihtiyacından bankacılık hizmetlerine kadar tüm ihtiyaçlarını karşılamaya ve Üreten Kadınlar Akademimiz ile onların markalaşma çalışmalarına katkı vermeye devam edeceğiz.

 

Halkbank'ın, odağına girişimcileri alarak desteğini sürdürdüğünü belirten Arslan bu dönemde yapılan çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi:

“Üniversite mezunu, öğrenim gördüğü bölümle ilgili herhangi bir iş tecrübesi olmayan ve bu alanda kendi işini kurmak isteyen veya kendi işini kurmuş genç girişimciler için desteğimiz devam etmektedir. Bankamız, geniş ürün yelpazesiyle şu ana dek 64 bin girişimcimizin 12,3 milyar TL’lik destekten yararlanmasını sağlamıştır.”

 

“Paraf yenilenen yüzüyle hareketli bir dönem geçirmektedir”

Bu yıl 10. yaşını kutlamaya hazırlandıkları Paraf'ın yenilenen yüzüyle hareketli bir dönem geçirdiğine dikkat çeken Osman Arslan bu konuda şu bilgileri verdi:

“Yaklaşık 5 milyon kullanıcısı bulunan Paraf'ın her segmentten müşterimize özel ve ihtiyaçlarına göre geliştirilmiş geniş ürün yelpazesine bu yıl Paraf Premium da katıldı. Müşterilerimizin davranışlarını ve alışkanlıklarını yeni teknolojik uygulamalarla analiz ederek oluşturduğumuz çözümlerin bir parçası olan bu ürünümüz, yüksek mevduat sahiplerine özel olarak geliştirildi. Yine bu dönemde gençlerin tüketim alışkanlıklarını özenle analiz ederek, 18-26 yaş gençler için eğitim hayatları boyunca avantajlardan yararlanabilecekleri Genç Kart'ı sunduk. Yeni nesil bankacılık hizmetlerimizle gençlerin dünyasına özel çözümler geliştirmeyi sürdüreceğiz.”

 

Halkbank Kampüste’nin pilot çalışmalarına başlandığını belirten Arslan, “Bankamız yeni mobil uygulaması Halkbank Kampüste ile binlerce gencin kariyer yolculuğunda yanlarında olacaktır. Halkbank Kampüste uygulamasını indiren gençler ücretsiz eğitimlerle mesleki seçim ve iş hayatına hazırlık süreçlerinde profesyonel destek alabilecektir. Gençlerle sıcak ve samimi bir iletişim kurmak, her zaman önceliklerimiz arasında olmaya devam edecektir.” 

 

Halkbank’tan yerli evrende ilk metaverse banka şubesi 

Dijital dünyadaki bilgisini uygulamalarında daha aktif hale getirebilmek üzere bünyesinde Metaverse Bölüm Müdürlüğü’nü kuran Halkbank’ın Metaverse Şube ve etkinlik merkezini hayata geçirdiğini de belirten Osman Arslan şunları söyledi: 

 

“Bankacılık sektörü Türkiye’de her zaman teknolojik dönüşümün öncü alanlarından biri olmuştur. Özellikle dijitalleşme alanında yeniliklerin pek çoğu bankacılık sektörünün girişimleriyle hayata geçmiştir. Biz de Halkbank olarak, dijital dünyaya kapılarımızı sonuna kadar açtık. Metaverse Şubemizin hemen yanında yer alan Halkbank Etkinlik Merkezimizde ise fuarlar, konserler ve eğitimler gerçekleştireceğiz. Bankamızın yeni teknolojilere adaptasyonunu hızlandırmak ve Metaverse evrenindeki varlığını kalıcı hale getirmek için, bu alandaki çalışmalarımıza hızla devam edeceğiz.”

 

“Küresel iklim değişikliğine karşı mücadelede bilimsel temelli yöntemleri benimsemekteyiz” 

Finansal açıdan elde edilen başarılı sonuçların önemli sorumlulukları da beraberinde getirdiğini vurgulayan Osman Arslan sözlerini şöyle noktaladı:

 

“Halkbank olarak; Türk bankacılık sektöründe öncü bir rol üstlenmekte ve bu noktada yol gösterici faaliyetlerimize de devam etmekteyiz. Çalışmalarını ve yatırımlarını Paris İklim Anlaşması doğrultusunda 2050 yılına kadar net sıfır emisyon hedefleriyle uyumlu hale getirme taahhüdü veren ve Birleşmiş Milletler Çevre Programı Finans Girişimi tarafından kurulan Net-Sıfır Bankacılık Birliği’ne katılan Bankamız, bu alanda bir adım daha atmıştır. Halkbank, Birleşmiş Milletler Global Compact’ın da bir ortağı olduğu ve şirketlerin bilimsel karbon emisyonu azaltım hedeflerini deklare ettiği Bilimsel Tabanlı Hedefler Girişimi’nde (SBTi) hem doğrudan faaliyetleri hem de portföy emisyonları için ‘Net Sıfır’ olma taahhüdünde bulunan ilk Türk Bankası olmuştur.”

 

Halkbank bir kez daha Yılın En İyi Bankası

Halkbank dünyanın önde gelen ödül programlarından biri olan ve iş dünyasının Oscarları olarak bilinen Stevie Awards ödül organizasyonunun en büyük ödül programı olan “International Business Awards”ta (Uluslararası İş Ödülleri) 2021 yılında olduğu gibi bu yıl da hem bankacılık sektöründe hem de finansal hizmetler alanında Altın Ödüle hak kazanarak, “Yılın En İyi Bankası” seçildi. Bu yıl 19. kez düzenlenen ödül programında, dünyanın en iyileri arasına adını yazdıran Halkbank; 8 altın, 11 gümüş ve 10 bronz ödül olmak üzere toplam 29 ödüle layık görülerek programda en fazla ödül kazanan kurumlar arasında yer aldı. Çalıştığı kurumun başarısına olan katkısı ve liderliğiyle Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, “Bankacılık Sektöründe Yılın Yöneticisi” Altın Ödülü'ne layık görüldü.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni