İlham Veren Yapılar Milliyet Mimarlık Dergisinde

Milliyet Gazetesi ve YAPI Dergisi iş birliğiyle hazırlanan Milliyet Mimarlık Dergisi Türkiye’den ve dünyadan seçtiği özgün konstrüksiyonları, yapı sektörü profesyonellerinin yazı ve röportajlarını tek bir adreste buluşturmaya devam ediyor. 22’nci sayı 30 Ekim Pazar günü Milliyet Gazetesi ile birlikte okurlarıyla buluşuyor.

 

Milliyet Mimarlık Ekim sayısı, kapak sayfasında kentin gelişiminde jeneratör görevi görmesi planlanan Tekirdağ̆ Büyükşehir Belediyesi Kompleksi’ne yer veriyor. Lift Studio imzasını taşıyan yapı; kent meydanı, kent parkı ve belediye hizmet binasını kapsayarak kamusal kullanımı ön planda tutuyor. 

 

Dünyanın farklı bölgelerinden mimari seçkiler sunan Milliyet Mimarlık Dergisi, bu sayısında Níall McLaughlin Architects tarafından Cambridge'de tasarlanan Magdalene Koleji’nin kütüphanesini inceliyor. En az 400 yıl ayakta kalması amaçlanarak inşa edilmiş kütüphane, 2022 RIBA Stirling Ödülü'nün kazananı olma özelliği taşıyor. Yeni sayının iç mimari sayfalarında ise Ofist tarafından inşa edilen Cross Fingers Alkent projesi sunuluyor. Yapı, tasarımında İstanbul’un ruhunu yansıtmasının yanı sıra global niteliklere sahip bir dil taşıyor. 

 

Değerli yazılarıyla Milliyet Mimarlık Dergisine katkıda bulunan Mimar Ömer Selçuk Baz, yeni sayıda bu kez söyleşi sayfasının konuğu oluyor. Baz, bulunduğu coğrafyanın kodlarını özümseyerek, zamana ve mekâna ilişkin bir mimarlık üretimi sürdürdüğünü anlatırken, röportajda varoluşunu biçimlendiren coğrafyaları ve güncel işlerini anlatıyor. Ömer Selçuk Baz, “En sürdürülebilir, en çevreci, en ekolojik yapı hiç yapılmamış olandır” diye de ekliyor. 

 

Derginin ilerleyen sayfalarında; Suha Özkan’ın “Bir Vaha Mega Doğrusal Kent Oluşumu” başlıklı yazısı, Aga Khan Mimarlık Ödülleri’nin 15. döngüsünü kazanan altı projenin incelemesi ve mimari alanda güncel pek çok gelişme yer alıyor.

 

30 Ekim pazar günü Milliyet Gazetesi ile birlikte bayilerden ücretsiz olarak ulaşılabilecek Milliyet Mimarlık dergisine, Getir, Trendyol, Turkcell Dergilik ve dijital platformlardan da erişilebiliyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni