Şansal Büyüka “Jorge Jesus'un kırmızı kart görmesi bana göre ağır bir karar oldu"

Duayen gazeteci Şansal Büyüka, D-Smart’da  Skorer TV’ muhabiri  Nergis Aşkın’ın  sorularını yanıtladı. “Şansal Büyüka ile Dobra Dobra” programında   Şansal Büyüka özetle şunları söyledi:

“26.Haftanın en önemli maçı Konyaspor – Galatasaray karşılaşmasıydı. 9 Haftadır kazanamayan son 5 haftadır da gol dahi atamayan Konyaspor’un, 14 haftadır puan kaybetmeyen Galatasaray’ı yenmesi bana göre haftanın olayıydı.

Konyaspor – Galatasaray maçının iki tane kırılma anı var. Birincisi, oyunun başında Ahmet Oğuz’un, Dubois’e yaptığı hareketden sonra mutalaka bir kırmızı kart gerekiyordu. Neredeyse 80 dakika 10 kişi kalmış bir Konyaspor, Galatasaray’ı yenebilir miydi? Bana göre yenemezdi. İkinci kırılma anı ise Galatasaray savunmasının geniş alanda oynaması. Rakibine çok fazla boş alan bırakınca, Konyaspor’lu oyunculara top sürme imkanı sağlandı. Mertens ile Torreira’nın eksikliği burada çok hissedildi. Mertens oynamadığı zaman Galatasaray iki vites geriye düşüyor.

Okan Buruk, 1-0 öndeyken defansif anlamda dar alana geçip, savunmanın önünü kapatması gerekirdi. Nelsson yok, Abdülkerim ise eski takımına karşı deplasmanda ilk defa oynaması psikolojisini etkileyebilir. Konyaspor da bu eksiklikleri iyi kullandı ve maçı kazandı.

14 Maç sıradışı bir seriydi. Ancak Galatasaray’ın bu kadro kalitesiyle düşüşe geçeceğin düşünmüyorum. Sezon başında kötü oynamasına rağmen, kaliteli ayaklarıyla sonuca ulaşmıştı.

Jorge Jesus’un, Fenerbahçe’yi kafasında bitirmesine gerek yok. Zaten sözleşmesi 1 yıllık ve mayıs ayında bitiyor. Ancak sezon başındaki isteğinin olmadığı da çok açık. Sezon başında hakemleri koruyan, kollayan Jesus gitti, Türkiye’deki sert futboldan dolayı adamın kimyası da bozuldu. Onu da kendimize benzettik. Giderse niye gitti demem açıkcası. Jesus’un kırmızı kart görmesi bana göre ağır bir karar oldu.

Alanyaspor’un golüne nizami çizgi çekip golünü veriyorsanız, Fenerbahçe’nin golünde bunu yapamayıp, golü de vermeyip görüntülerle, çizgileri insanları tatmin edemiyorsanız ortada bir kuşku yaratıyorsunuz. Bu kez de kulüpler açıklama yapıyor ve bize operasyon çekiliyor diyorlar.

Fenerbahçe’de arka arkaya 2 deplasmanda yaşanan puan kayıpları, Fenerbahçe’yi şampiyonluk yarışında kafa olarak bitirdi.

Altay Bayındır Türkiye’nin en önemli bir iki kalecisinden biri. Sözleşmesinin uzatılması bana göre çok doğru bir karar. Hep yediği gollere bakıyorlar ama kurtardıklarını görmüyorlar. Sevilla maçlarında Fenerbahçe’ye çok yazık oldu. Fenerbahçe büyük bir kulüp ve büyük takımlarda büyük oyuncular oynar. Bunu hatırlamaları gerekiyor. Fenerbahçe’nin daha kaliteli transferlere ihtiyacı var.

Beşiktaş sezona Şenol Güneş ile başlasaydı her şey daha farklı olurdu. Aboubakar ve Redmond’ın attığı goller, sezonun en iyi golleri arasına girecektir. İşte golcü dediğin Aboubakar gibi olur.

Trabzonspor kulübünün borcu çok fazla ve transferleri tutmadı. Ama her ne olursa olsun bu kadar fazla bir düşüş olmaması gerekiyordu. Sezona bir yılgınlıkla, bıkkınlıkla başladılar o yüzden bu sonucu doğal karşılıyorum. Fatih Tekke Trabzonspor’un yeni teknik direktörü olursa hayır demem. Onda o parıltıyı görüyorum. Ancak Türkiye’de hocalığın yapılacağı en zor yer neresi diye sorarsanız, ben Trabzonspor derim.

Lale Orta’nın yayıncı kuruluşa müdahalesini skandal buluyorum. Deniz Çoban ve Bülent Yıldırım o müdahaleyi kabul etmemişler. Deniz Çoban ile konuştuğumda, VAR odasından gelen görüntüye de bakacağım diyor, gene kırmızı kart gene kırmızı kart. Bizim fikrimiz değişmez dedi. Bu kadar titiz olmak istiyorsanız, bu titizliği hakemlerinizi yetiştirirken gösterin. TFF, MHK herkes yanlış yolda.”

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni