Schneider Electric, İddialı Küresel Taahhütlerin İmzacısı Olarak Sürdürülebilirlik Alanına Liderlik Ediyor

  • Schneider Electric, küresel enerji krizi ve karbondan arınma çalışmalarını güçlendirmeye yönelik iş birliklerini artırmak üzere İklim Liderleri İttifakı’nın Açık Mektubu’nu imzaladığını duyurdu.
     
  • Şirket, eş zamanlı olarak WEF İklim Politikası Yükümlülüğü Eylem Bildirgesi’nin imzacıları arasında da yer aldı.  

 

Enerji yönetimi ve otomasyonda dünya çapında uzman olan Schneider Electric, 27. Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı’na (COP27) paralel olarak iklim kriziyle mücadelede kamu ve özel sektör iş birliğinin artırılmasına yönelik iki önemli adımı duyurdu. 

 

Bu çerçevede Schneider Electric Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Jean-Pascal Tricoire, hükümetleri ve kurumları iklim eylemi sorumluluğunu paylaşmaya ve üç temel çalışmayla daha hızlı sonuç almaya çağırdı. İklim Liderleri İttifakı’nın Açık Mektubu’nu imzalayan Tricoire, 3 temel taahhüt doğrultusunda Schenider Electric grubunun küresel faaliyetlerine yön vereceklerini açıkladı:

 

  • İş dünyasına yönelik çözüm yollarını dikkate alan, net bir yol haritası kullanarak Paris İklim Anlaşması ile aynı doğrultuda bilimsel temelli hedefler belirlemek
  • Paris İklim Anlaşması ile uyumu ilerletmek için büyük sanayi ve ticaret birlikleriyle çalışırken, iş ortaklıkları ve girişimlerde kamuyu aydınlatmayı, destek vermeyi ve harekete geçmeyi teşvik etmek için sektörler ve değer zincirleri içinde ve arasında iş birliği yapmak
  • Uluslararası raporlama standartlarının geliştirilmesine katkıda bulunmak

 

Öte yandan Dünya Ekonomik Forumu'nun (WEF) CEO liderliğindeki ittifakı oluşturan 124 şirket, kurumsal iklim eyleminin bilime dayalı emisyon azaltım hedeflerine ulaşılmasına nasıl yardımcı olabileceğine örnek teşkil ediyor.

 

Schneider Electric, bu kapsamda Corporate Knights ve Global 100 Konseyi tarafından başlatılan ve ülkelerin emisyon azaltımları konusundaki söylemleri uygulamaya alma oranını yükseltmeyi amaçlayan iddialı yeni girişimleri taahhüt eden İklim Politikası Yükümlülüğü Eylem Bildirgesi’ni imzalayarak bu küresel çağrıya güçlü bir destek sunuyor. 

 

Şirket, 2022 yılı başında Bilimsel Tabanlı Hedefler (SBTi) girişiminin yeni Kurumsal Net Sıfır Standardı tarafından dünya genelinde net sıfır taahhütleri onaylanan ilk şirketlerden biri olmuştu. 

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni