14 Kasım Kurtuluş Bayramı Kutlandı

Malkara'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümü etkinlikleri 14 Kasım 2022 Pazartesi günü saat 09.30'da Atatürk Anıtı önüne çelenklerin sunulması, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve tüm aziz şehitlerimiz adına saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'mızın okunmasıyla tören programı başladı.

 

Atatürk Anıtı önünde yapılan çelenk sunma programının ardından saat 09.45'te Şehitlik Abidesi'nde çelenk sunumu, aziz şehitlerimiz adına saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı'mızın okunması ve saygı atışı gerçekleştirildi.

 

Gerçekleştirilen törene; Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Malkara İlçe Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel, 95. Zırhlı Tugay Komutan Vekili Tnk Alb. Özcan Yıldız, Malkara Belediye Başkan Vekili Mustafa Özer, Cumhuriyet Savcısı Semih Aydın, Malkara Meslek Yüksek Okulu Müdür Vekili Metin Dağ, İlçe Jandarma Komutanı Adem Kaya, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Basri Karakuş, siyasi parti başkanları ve temsilcileri, belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, sivil toplum kuruluşu başkan ve temsilcileri, askeri erkân, daire müdürleri, okul müdürleri, dernek başkanları, basın mensupları, muhtarlar, gaziler, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 

14 Kasım Kurtuluş Bayramı saat 10.00'da Atatürk Bulvarı’nda gerçekleştirilen program ile devam etti.

 

Malkara'nın düşman işgalinden kurtuluşunun ardından Kurtuluş Kızı temsili olarak Malkara Belediye Başkan Vekili Mustafa Özer Şanlı Bayrağımızı takdim etti.

 

Malkara İlçe Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel, 95. Zırhlı Tugay Komutan Vekili Tnk Alb. Özcan Yıldız, Malkara Belediye Başkan Vekili Mustafa Özer, törene katılan okullarımızın ve halkımızın Kurtuluş Gününü kutladılar.

 

Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'mızın okunmasının ardından Belediye Başkan Vekili Mustafa Özer yapmış olduğu konuşmasında; “Sayın Kaymakamım, Sayın Garnizon Komutanım, Siyasi Partilerimizin Değerli Temsilcileri, Meclis Üyelerim, Sivil Toplum Örgütlerinin Değerli Temsilcileri, Sevgili Hemşehrilerim;

 

Güzel ilçemiz Malkara’mızın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl kutlamalarına hepiniz hoş geldiniz.

 

Öncelikle hepimizi yasa boğan 100. yıl coşkumuzu bastıran İstanbul’da ki terör eylemi bir kez daha canımızı yaktı. Hepsi bizler gibi birer sade vatandaş olan, güzel vakit geçirmek için orada bulunan insanlarımız içimizdeki hainler tarafından katledildiler. Yaşanan üzücü olayda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyor, ailelerin acılarını ulusça paylaşıyoruz.

 

Kurucu Önderimiz, Ebedi Liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları dünyanın en güzel coğrafyasını bize vatan olarak emanet ettiler. Huzur ve güven içinde ay yıldızlı kan kırmızı bayrağımızın altında yaşamayı nasip ettiler.

 

Şehitlerimiz, gazilerimiz; vatanımızın her karış toprağını canlarınızı vererek, kanlarınız ile sulayarak kurduğunuz güzel yurdumuz sonsuza kadar size minnet duyacak. Emanetinize sahip çıkacaktır. Ruhlarınız şad, mekânınız cennet olsun.

 

Sağduyulu vatandaşlarımız, emniyet güçlerimizi şanlı ordumuz olduğu müddetçe her güçlüğün üstesinden geleceğimizin hiç kimsenin şüphesi olmasın.

 

Evet, acımız büyük, coşkumuz sevincimiz kısıtlı. Kurtuluşumuzun 100. yılı sebebiyle siz halkımıza yakışır program ve etkinliklerimizi ertelemek zorunda kaldık. Acılar paylaştıkça azalır. Yaşanan terör saldırısını lanetliyor ve ulusumuzun acısını içimizde hissediyoruz.

 

Güzel ilçemiz Malkara’mızın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 100. yılı nedeniyle bu mutluluğu bize yaşatanlara, bu toprakları bize vatan kılanlara minnettarız. Çok çalışarak, taş üstüne taş koyarak, yılmadan değerlerimize sahip çıkıp koruyarak aldığımız emaneti gelecek nesillere taşıyacağız.

 

Malkara’mızın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 100. Yılı kutlu olsun.” dedi.

 

Belediye Başkan Vekili Mustafa Özer’in konuşmasının ardından Merkez Ortaokulu öğrencilerinden Mert Gülmez “Bir Kurtuluş Destanı” adlı şiirini, Alperen Kılıç  “Bu Vatan Kimin” adlı şiiri okudular.

 

Şiirlerin okunmasının ardından 14 Kasım Kurtuluş Bayramı etkinlikleri son buldu.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni