91. İEF ve Terra Madre Anadolu İzmir dünyayı buluşturdu

Türkiye’nin ticari ve kültürel hafızasını içinde barındıran 91 yıllık köklü geçmişe sahip İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF), yine dünyanın buluşma noktası oldu. İzmir Enternasyonal Fuarı ve eş zamanlı düzenlenen dünyanın en büyük gastronomi fuarı Terra Madre Anadolu İzmir’e ilgi yoğundu. Fuarlar; etkinlikler, konserler, sergiler, söyleşiler ve mutfak şovları ile konuklarına 10 gün boyunca unutulmaz günler geçirtirken İzmir’in kurtuluşunun 100. yılı coşkusu da fuarda yaşandı. 

 

Cumhuriyet’in miras değerlerinden İzmir Enternasyonal Fuarı, 2-11 Eylül 2022 tarihleri arasında 91’inci kez gerçekleştirilirken dünyanın en büyük gastronomi fuarı Terra Madre’ye de ev sahipliği yaptı. Terra Madre Anadolu İzmir ile Anadolu topraklarının bereketi dünya ile buluştu. Fuarla birlikte düzenlenen 8. İzmir İş Günleri toplantıları ile de ticari anlaşmalar ve görüşmelere imza atıldı. Konserler, söyleşiler, mutfak şovları, tiyatro, yarışma, sportif faaliyetler ve 400’ün üzerinde etkinliğin yanı sıra Riot Games iş birliği ile League of Legends Türkiye Büyük Finali 2022 ve 10. Yıl Festivali ile İzmir, 10 gün boyunca hareketli günler geçirdi. Dünyanın dört bir yanındaki 46 ülkeden 392 katılımcı ve ziyaretçileri ağırlayan çifte fuar ile kent ekonomisine de büyük katkı sağlandı.

 

8. İzmir İş Günleri 

İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında, 8. İzmir İş Günleri 1 – 2 Eylül tarihlerinde çevrimiçi olarak farklı ülkelerden konuşmacıların katılımı ile gerçekleştirildi. Oturumlar; T.C. Ticaret Bakanlığı himayesinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Borsası, Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi, Ege İhracatçı Birlikleri iş birliğiyle düzenlendi.  İzmir İş Günleri’nde, bu yıl, “Tarım Ticareti: Dayanıklı Küresel Gıda Tedarik Zincirleri Kurulması” konusu masaya yatırıldı. Delegasyonlar arasında ve bakanlar düzeyindeki iş görüşmeleriyle birçok ticari anlaşmaya imza atılan, Türkiye için uluslararası ticaret platformu niteliğinde olan organizasyonla yeni iş birlikleri, yeni girişimler ve ülkeler arası ticari faaliyetlerin güçlendirilmesi hedefleniyor. Tarımda dönüşüm, yeşil ve sürdürülebilir tarım, değişen dünyada tarım ve gıdanın geleceği, sürdürülebilir ekseninde tarım ve gıda ticareti ile ürünlerin ihracatı, denizden tarım ticareti lojistiğinde güncel trendler gibi önemli konularla ilgili küresel ve yerel eğilimler hakkında fikir alışverişi yapılan İzmir İş Günleri’ni, 25 ülkeden 7 bin 373 kişi takip etti. 

 

Dolu dolu etkinlikler ve konserler

91. İzmir Enternasyonal Fuarı; 10 gün boyunca teknoloji, ticaret, kültür, sanat ve eğlencenin merkezi oldu. Fuarda her yaş grubuna hitap eden 306 etkinlik düzenlendi. Ünlü sanatçıların sahne aldığı konserler, “Gastronomi ve doğa” temalı filmlerle Sinema Burada, çocuklar ve yetişkinler için oyun alanları, spor alanı, bilgi yarışması, özel sergiler, kültürel ve sanatsal etkinlikler ziyaretçi akınına uğradı. Fuar ziyaretçileri, eylül akşamlarında keyif dolu anlar yaşamak için artık klasik haline gelen konserlerde buluştu. 

 

Uzun yıllardır Fuar’ın vazgeçilmezi olan Çim Konserleri’nde Hadise, Gülşen’in orkestrası ile Sinem Akkaya ile Fatma Gaye Biçer’den oluşan vokal grubu, Özcan Deniz, Bülent Ersoy, Tuğba Yurt, Gökhan Tepe, Derya Uluğ, Çakal&Reckol, Haluk Levent sahne aldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile albüm haline getirilen “İzmir Türküleri”ni ilk kez dinleme şansına İzmirliler erişti. Unutulmaz kurtuluş kutlamaları kapsamında, albüm, Mustafa Kemal Atatürk’ün İzmir’e geliş tarihinin yıldönümü olan 10 Eylül’de Kültürpark’taki konserle tanıtıldı. Ünlü sanatçıların solistliğinde Şef Tuluğ Tırpan yönetiminde 100. Yıl İzmir Türküleri Senfonik Konseri gerçekleştirildi.

 

Rock&Rap Sahnesi ise Köfn, Patron, Perdenin Ardındakiler, Sena Şener, Lil Zey, Pentagram, Can Gox ile Anıl Piyancı ve Contra’yı müzikseverlerle buluşturdu. Mogambo Geceleri’nde de doyasıya eğlenece vardı. Ezgi Bıcılı’nın ön grup olarak sahne aldığı Mogambo’da, Cem Adrian, Fatih Erkoç, Ceylan Ertem, Birsen Tezer, Ibis Maria, Mirkelam, Öykü Gürman ve Buzuki Orhan yer aldı. Atatürk Açık Hava Tiyatrosu etkinliklerinde ise Doğu Demirkol, Yasemin Sakallıoğlu “Doğru Koca Nasıl Seçilir”, Meksika Açmazı, Armağan Çağlayan “Size Anlatacaklarım Var” gösterileri düzenlendi.

 

Terra Madre Anadolu İzmir 

Dünyanın en büyük gastronomi fuarı Terra Madre Anadolu İzmir de dünyanın dört yanından gelen katılımcıları ile ziyaretçilerden büyük ilgi gördü. Kültürpark Lozan Kapısı girişinden itibaren oluşturulan özel alanda gerçekleştirilen ve kooperatifler, üretici birlikleri, küçük üreticiler, çiftçiler, Slow Food birliklerinin de yer aldığı Terra Madre Anadolu İzmir kapsamında 100’e yakın söyleşi, workshop, mutfak şovu, sergi gerçekleştirildi. Etkinliklere; bilim insanları, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, yazarlar, sanatçılar, dünyaca ünlü şefler ve farklı meslek gruplarından çok sayıda kişi katıldı. 

 

İzmirli markası tanıtıldı

Etkinlik katılımcıları arasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Köy-Koop Birlik Başkanı Neptün Soyer ile Buket Uzuner, Okan Bayülgen, Sahrap Soysal, Danilo Zanna, Ayhan Sicimoğlu, Cem Seymen gibi kamuoyunun yakından tanıdığı isimler de yer aldı. İzTarım’ın “İzmirli” markası, Terra Madre Anadolu İzmir Fuarı’nda dünyaya tanıtıldı. Küçük üreticiyi ihracatçı haline getirmek için süt, et ve bitkisel şeklindeki üç kategoride satışa sunulmak üzere “İzmirli” markasıyla hazırlanan ürünler, deneyenlerden tam not aldı. Fuar ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, “Başka Bir Tarım Mümkün” vizyonuyla İzmir’den yayılan; sağlıklı, iyi, adil ve temiz gıdaya ulaşma hedefine bir adım daha atılmış oldu. 

 

LoL Türkiye Büyük Finali 2022 Kültürpark’ta yapıldı

Bilişim ve girişimciliğe yatırım yapan ve bu kapsamda birçok etkinlik düzenleyen İzmir Enternasyonal Fuarı, bu yıl yine oyun dünyasının önemli etkinliklerine ev sahipliği yaptı. Yılın en iyi League of Legends (LoL) takımının belirlendiği Türkiye Büyük Finali 2022, Atatürk Açık Hava Tiyatrosu’nda gerçekleştirildi. Türkiye Büyük Finali ilk kez İstanbul’dan farklı bir şehirde taraftarla buluştu ve özel bir LoL 10. Yıl Festivali gerçekleştirildi. Fuar, oyun sektöründe yer almak isteyen genç girişimcilerin başarılı oyun start-upları kurmalarını sağlayan ve onları profesyonelleştirerek dünyaya açılmalarına öncülük etmeyi amaçlayan Next Game Startup Oyun Girişimciliği Yarışması’na da ev sahipliği yaptı. Bu etkinliklerle eş zamanlı olarak ödüllü Intel&Vatan Bilgisayar Game Jam de düzenlendi.

 

İzmir Enternasyonal Fuarı; İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından, Folkart ana sponsorluğu Migros etkinlik sponsorluğu, Batı Anadolu, Çimentaş, ESBAŞ, İZKA İnşaat, Jimmy Key, Karluna, Luna, Nemport, Tankar, Uniteks sponsorluğu, Kafa Radyo medya sponsorluğunda düzenlenirken teknoloji, ticaret, kültür, sanat ve eğlencenin her yaş grubuna hitap eden etkinliklerin buluşma noktası oldu.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni