AKUT, Ata’mıza saygı için Dolmabahçe’de daldı

AKUT Atatürk'ü, Dolmabahçe kıyısında gerçekleştirdiği "Atatürk'e Saygı ve Anma Dalış Töreni" ile andı.

 

AKUT Arama Kurtarma Derneği,Cumhuriyet'imizin kurucusuGazi Mustafa Kemal Atatürk'ün sonsuzluğa göçüşünün84. yıl dönümünü; Türk Balık Adamlar Derneği Spor Kulübü(TBK) veEmniyet Genel Müdürlüğü Deniz Polisiişbirliğinde; 10 Kasım 2022 Saat08:50-09.05 arası,Dolmabahçe Sarayı'nın önünden gerçekleştirdiği "Saygı ve Anma Dalış Töreni"ile andı.

 

Her üç kurumdan20'ya yakın dalgıç, Saat07:00gibi tekneyleCaddebostan Sahili'nden tekneyle yola çıkarak,Dolmabahçe Sarayıönüne ulaştılar. Anma Dalış Töreni, Saat 08:50'de, Dolmabahçe Sarayı önünde suya giriş ve suda hazırlık ile başladı. Saat tam09:00'da dalışı gerçekleştiren grup; Saat tam09:05'te Ata'mızın eşsiz anısına saygı için su yüzüne çıktı.

 

Anma Töreni için bir açıklama yapan AKUT BaşkanıMehmet Murat Boz, dernek olarak Ata'mıza saygılarını özel bir şekilde sunmak istediklerini belirterek, şunları söyledi: "Dünyanın en önemli arama kurtarma ekipleri ülkemizde diyebiliriz. Ulu önderimizAtatürk'ün bizimle olsaydı bundan büyük mutluluk duyacağına eminiz. AKUT olarak çeyrek asırdır, Ata'mızın ülküsü olan Cumhuriyetimiz sayesinde uluslararası başarılar yakaladık ve toplumumuzun gönlüne yerleştik. Bunu sonsuza kadar devam ettirmeye kararlıyız. Ama hep söylediğimiz gibi, keşke afetler olmasa da bize ihtiyaç olmasa. AKUT Başkanı olarak şahsım ve Yönetim Kurulumuz adına, Ata'mızın eşsiz anısı önünde hüzün ve saygıyla eğiliyorum."

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni