Aliağa Kültür Merkezi cemevi olarak hizmet verecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Aliağa Kültür Merkezi, cemevi olarak kullanıma sunuldu. Cemevinin açılış töreninde Alevi dernekleri ve federasyonlarının temsilcileri İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu ise “İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak yanınızda olmaya devam edeceğiz” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2014’te açtığı Aliağa Kültür Merkezi cemevi olarak faaliyete geçti. İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde alınan kararı ve ardından Alevi Kültür Dernekleri (AKD) Aliağa şubesiyle imzalanan protokolle merkez bugün cemevi olarak açıldı.

Açılış törenine İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Aslan, Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı İsmet Kurt, Alevi Kültür Dernekleri Aliağa Şube Başkanı Celal Süslü, meclis üyeleri, siyasi partilerin temsilcileri ve Aliağa halkı katıldı.

Özusu: Cemevlerinin ibadethane sayılması aldığımız ilk kararlardandı
Açılışta konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, “İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak yanınızdayız ve yanınızda olmaya devam edeceğiz. Bizim aldığımız ilk kararlardan birisi cemevlerinin ibadethane sayılmasıydı. Bugün burada bir hakkı da teslim etmiş oluyoruz. Aslında mesele çok açık bir şekilde ortada. Bu ülkede birlikte yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarıyız. Bakın burada güzel bir tablo var. Her parti burada. Bu o kadar kıymetli ki. Türkiye bu zaten. Bu, Aliağa’dan Ankara’ya verilmesi gereken en güzel mesajdır” dedi.

Büyükşehir’e teşekkür
Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Aslan cemevi açılışında buluşmaktan mutlu olduklarını belirterek “Emeği geçen tüm dostlara teşekkür ediyorum. Bu, laik demokratik bir ülkede birlikte yaşamanın en güzel örneklerinden biri. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bundan dolayı da teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı İsmet Kurt da şöyle konuştu: “Mabedi kıymetli eden içine giren candır. Bu mabet için taş üstüne taş koyan kimse emeği zayi olmasın, teşekkür ediyorum” dedi.

Alevi Kültür Dernekleri Aliağa Şubesi Başkanı Celal Süslü isee kültür merkezinin yapımı ve devri için İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederek “Cemevimiz hepimize hayırlı olsun” diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi cemevlerinin imar planına ibadethane olarak işlenmesine 13 Ocak 2020 tarihli oturumunda oy çokluğuyla karar vermişti.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yang覺n merdiveni