Antalya Serik’te 30 kilometrelik grup yolu asfaltlanıyor

Konforlu yollar ve daha rahat bir ulaşım için kentin dört bir yanında çalışan Antalya Büyükşehir Belediyesi, Serik’te kırsal mahalleleri birbirine bağlayan 30 kilometrelik grup yolunu yeniliyor. 

 

Kırsal mahalleler arasındaki grup yollarında ağır tonajlı araçların ve şiddetli yağışların meydana getirdiği hasarlar, Büyükşehir Belediyesi’nin asfalt yenileme çalışmalarıyla gideriliyor. Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Serik ilçesi Gökçepınar, Etler, Demirciler ve Yeşilvadi Mahalleleri arasındaki grup yolunda yenileme çalışması başlattı. Serik ve Manavgat’ı kırsaldan birbirine bağlayan 30 kilometrelik yol sathi asfaltla kaplanıyor. Ekipler tarafından yolun kot farkı bulunan bölümlerinde zemin dolgusu yapılırken, bazı bölümlerinde ise yol genişletme, iyileştirme gibi çalışmalar da yürütülüyor. Yaklaşık 6 milyon lira yatırım bedeli asfalt yenileme çalışmasıyla grup yolu modernize edilerek, vatandaşların daha güvenli bir sürüş ortamına kavuşmaları sağlanacak. 

 

KIRSALDAN İKİ İLÇEYİ BİRLEŞTİRİYOR 

Grup yolunun Çandır’dan Alacami, Gökçepınar, Etler, Demirciler ve Yeşilvadi’yi birbirine bağlayan çok önemli bir güzergah olduğunu ifade eden Yeşilvadi Muhtarı Mehmet Alice çalışmadan çok memnun olduklarını söyledi. Alice, “2015’te yolumuza asfalt yapıldı daha bir yıl olmadan yol bozuldu. Tekrar Muhittin Başkana müracaat ettik. Şimdi ise asfaltımız yapılıyor. Burası, D400 karayolunu kullanmadan Serik ve Manavgat ilçelerini kırsaldan birleştiren bizim için son derece önemli bir yol. Muhittin Böcek Başkanıma ve emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi. 

 

ÖĞRENCİLER GÜVENLE OKULUNA ULAŞACAK

Yeşilvadi, Candır mahalleleri arasında servisle öğrenci taşıyan Atilla Sarı yolun yapılmasından en çok kendinin mutlu olduğunu söyledi. Sarı, “Kışın yağışlardan dolayı yol güzergahımız çok tehlikeli oluyordu. Çukurlardan kaçacağız diye defalarca kazalar atlattık. Şimdi yolun yapılmasına çok seviniyoruz. Artık çocuklarımızı güven içinde okullarına 

ulaştıracağım” diye konuştu.   

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni