Balçova’da Kadın Erkek Eşitliği için önemli adım

Balçova Belediye Meclisi’nde alınan kararla, Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi (CEMR) tarafından hazırlanan Avrupa Yerel Yaşamda Kadın-Erkek Eşitliği Şartı imzalanma kararı alındı. Balçova Belediyesi alınan bu kararla yerel ölçekte yaptığı faaliyetlerde Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini sağlama taahhüdünde bulunan belediyeler arasına girdi.

 

Kadınlara yönelik eğitim ve istihdam çalışmalarının yanında eşitlikçi hizmetlerle Türkiye’de örnek uygulamalara imza atan Balçova Belediyesi, kadın- erkek eşitliğinin hayatın her alanında sağlanması adına önemli bir adım daha attı. Balçova Kadın Danışma Merkezi tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda hazırlanan CEMR Şart Belgesinin imzalanması kararı, Meclis toplantısında tüm partilerin oy birliği ile onaylandı.

 

Yerel Eşitlik Eylem Planı ile Balçova’da yaşama geçirilecek tüm faaliyetlerde kadın erkek eşitliği ilkesi göz önünde bulundurulacak. Yerel yönetimlerde toplumsal cinsiyet eşitsizliğini ortadan kaldırmak amacıyla yaşama geçirilen sözleşme uyarınca kadın ve erkeklerin ihtiyaç ve taleplerine yönelik ayrı düzenlemeler yapmasını öngörüyor. Sözleşmeye göre, kamusal alanlar eril mekânlar olmaktan çıkarılarak eşitlik ilkesi doğrultusunda düzenlenmesi, kadınların eğitim, sağlık, siyasi temsil gibi temel insan haklarından eşit biçimde yararlanması amaçlanıyor.

 

Gündem maddesinin onaylanmasından duyduğu memnuniyete dile getiren Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya “İlçemiz kadınların hayatın her alanında söz sahibi olduğu bir ilçe. Ancak yerel düzeyde Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini tam anlamıyla gerçekleştirmek ve eşitlikçi politikaları sürdürülebilir kılmak çok önemli. Bunu sağlamak aynı zamanda imzalayacağımız sözleşmenin en önemli şartlarından biri olan Yerel Eşitlik Eylem Planı için arkadaşlarım uzun bir süredir çalışıyor. Bu konuda çok yol aldık. Şimdi tüm bu eylem planını hayata geçirerek kadın erkek eşitliğini ilçemizde tam anlamıyla sağlamış olacağız” diye konuştu. .

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yang覺n merdiveni