Bayraklı Belediyesi Kentsel Dönüşümün Garantörü

Can Radyo'da Deniz Kafalı Kaya ile Şiraze'nin konuğu Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal oldu.

 

İzmir depreminden en çok etkilenen bölgelerden biri olan Bayraklı’da vatandaşlar tarafından merak edilen konulardan birisi kentse dönüşüm. Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal merak edilenleri anlatarak kafalarda kalan soru işaretlerine cevap verdi. Başkan Sandal’a yaşanan pandemi, deprem  ve sel felaketlerinden sonra Bayraklı Belediyesi’nin bütçesi sorulurken Sandal, “Bir matematikçinin olduğu yerde sayılar kontrolden çıkmaz.” Şekinde cevap verdi.

Programdan satır başları şöyle…
 

MAHALLE ZİYARETLERİ: ALDIĞIMIZ ŞİKAYETLER DOĞRUDAN BAYRAKLI BELEDİYESİ’Nİ İLGİLENDİREN SORUNLAR DEĞİL

Haftada iki gün mahalle ziyaretleri gerçekleştiriyoruz ve aldığımız şikayetler doğrudan Bayraklı Belediyesi’ni ilgilendiren sorunlar değil. Örneğin Onur Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlarımız için en önemli sorun doğalgaz. Bunu çözmek için de Onur Mahallesi’nden bir grup vatandaşımızla İzmir Doğalgaza gittik.  Ortak bir yol bulacağız. Aynı sorun Emek Mahallesin’nde de var, Gümüşpala’da da var, Çiçek Mahallesi’nde de… Umuyorum bundan sonra deprem pandemi gibi afetler yaşamayız ve işlerimize konsantre oluruz. Pandemi kimsenin sokağa çıkamadığı, her şeyin alt üst olduğu, bütçelerin şaştığı, personelin olmadığı zorlu bir süreçti. Herkes pandemi atlattı ama Bayraklı Pandemiyle birlikte deprem yaşadı. Bunlardan 20 bin yurttaş etkilendi. Biz Bayraklı’dan giden vatandaşımıza da hala yardım ediyoruz.

KENTSEL DÖNÜŞÜM:KENTİN YÜZDE 60’INI TAMAMLADIK

Cengizhan, Fuat Edip Baksı ve Arpaslan Mahaleleri için  bir sorun ve sıkıntı yaşamazsak ve yaşatmazlarsa bir yıl içinde biz kazmayı vuracağız dedik.  Şimdi buradaki sıkıntı şu, siyasilerin kamuya net bilgi vermesi gerek ve yapılan çalışmaların tamamının kamuya dönmesi lazım.  Depremi atlattık sonrasında imar hakları konuşuldu, kooperatifler kuruldu ama bu yeterli, mi? Hayır. Bayraklılı yurttaşlarımız bizi rekor bir oyla başkan yaptıysa vatandaşımıza karşı sorumluluğumuz var.Bir sonraki afeti yaşamadan önlemimizi almamız lazım. Kentsel dönüşüm bunun için önemli. Bayraklı’da 60 hektarlık alanın imarı konuşuluyor, Adalet Mahallesi’nde 80 hektarlık alanı yeniden planladık. Folkart’ın ön kısmında yeni kent meydanı dediğimiz alanda düzenlemeleri yapıyoruz. Şimdi 600 hektarlık devasa bir alan geliyor. Bunlarla beraber biz kentin yüzde 60’ını tamamladık.

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE KOOPERATİF MODELİ: BAYRAKLI BELEDİYESİ KOOPERATİFTE GARANTÖR OLARAK BULUNUYOR
Vatandaşımız doğa olarak bazı kooperatif süreçlerindeki olumsuzulardan ya da farklı nedenlerden itiraz edenler olabiliyor ama orada bir kavram kargaşası var. Vatandaşımız diyor ki, biz evimizi kendimiz yapalım. Zaten kendileri yapacaklar. Müteahhit firmamızı biz bulalım diyorlar. Zaten kendileri bulacaklar. Kooperatifin avantajı sadece şu, Bayraklı Belediyesi’nden ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden de birer arkadaşımızın bulunduğu kurumsal bir yapı istiyoruz. Vatandaşımızın güvenliğiyle ilgili, ilerde sorun yaşamamalarıyla ilgili orada iki tane belediye garantör olarak bulunuyor.

 
BELEDİYE BÜTÇESİ: BİR MATEMATİKÇİNİN OLDUĞU YERDE SAYILAR KONTROLDEN ÇIKMAZ
Bir matematikçinin olduğu yerde sayılar kontrolden çıkmaz. Tüm belediyeler gibi bizde bütçenin yeniden revizyonu için ek bütçeler oluşturmak zorunda kaldık. Bu sadece bizimle ilgili bir durum değil, merkezi hükümet de ek bütçe yaptı. Bütün kurumlar bütçelerini revize ettiler. Neden ?  Mesela bizim 430 milyon liralık bir bütçemiz vardı. Bu bütçenin o günkü karşılığı 52 milyon dolar, şuanki paraya beki 27 milyon dolar filan. Bu da bütçenizin yüzde 50’ye yakın bir kısmının erimesi demek. Doğal olarak çok kolay bir süreç değil.

BİZ VAATLERİMİZİN YÜZDE80’İNİ GERÇEKLEŞTİRDİK
Biz vaatlerimizin yüzde 80’ini gerçekleştirdik. Önümüzdeki aylarda bir açılışlar zinciri olacak ve arkadaşlarımız orada neyi yapıp yapmadığımızı görecekler çünkü biz yaptığımız işleri çok fazla anlatmadık, işimize baktık ama önümüzdeki süreçte bunları da anlatacağız. Bir başkanın asli görevi süreci doğru algılamak, o süreci nasıl doğru idare edebileceğini bilmek ve tahmin edilemeyen şoklara karşı korumak. Bunu yapamıyorsanız zaten kente yazık edersiniz. Böyle bir öngörünüz, birikiminiz yoksa kente yazık edersiniz.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni