Ege Üniversitesi kalite kültürüne yönelik çalışmalarını sürdürüyor

“Kalite Kimin İşi” Paneli

 

Türkiye’nin ilk 5 yıllık tam akreditasyona sahip üniversitesi olan Ege Üniversitesinde kalite kültürünün sürdürülebilirliği adına çalışmalar devam ediyor. Bu çalışmalar kapsamında “Kalite Kimin İşi” başlıklı bir panel düzenlendi. EÜ Fen Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen panele EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, üniversite üst yönetimi, senato üyeleri, ilgili akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

 

Panelde konuşmacı olarak YÖKAK Kurumsal Değerlendirme Takım Başkanı Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, Sabancı Üniversitesi Kurumsal Gelişme Direktörü Salih Arıman ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Kalite Süreçleri Sorumlusu Mehmet Bora yer aldı. Etkinliğin moderatörlüğünü ise Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süheyda Atalay yaptı. Etkinlik öncesi Rektör Prof. Dr. Budak, Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu’nu makamında ağırladı.

 

“Ege Üniversitesi  kalite kültürünü içselleştirdi”

Panelin açılış konuşmasında kalite kültürünü kurum olarak içselleştirdiklerini belirten Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Göreve başladığımız ilk andan itibaren kalite kavramını kurum kültürü haline getirmek ve eğitim programlarımızı akredite etmek için kendimize hedefler belirledik ve bu hedefler doğrultusunda yoğun bir mesai harcadık. Üniversitemiz bünyesinde bulunan tüm eğitim–öğretim faaliyetleri, araştırma ve geliştirme dâhil sunulan tüm hizmetlerde uluslararası kalite standartlarına ulaşmak, akademik birimlerin akreditasyonunu sağlamak üzere kapsamlı bir yol haritası oluşturularak başarılı çalışmalara imza attık. Kalite politikaları ekseninde yürüttüğümüz disiplinli çalışmalar neticesinde büyük bir başarı ivmesi kaydedilerek 2017 yılında 11 olan akredite program sayısı, bugün itibariyle 50’ye ulaştırdık. Dört yıl boyunca gösterdiğimiz üstün gayret ve takip ettiğimiz güçlü stratejilerin ardından; Kurumsal Akreditasyon Programı’na dâhil edilen üniversitemizde adeta tam bir seferberlik başlattık ve tüm değerlendirme süreçlerini başarıyla tamamlayarak, Kurumsal Tam Akreditasyon alan ülkemizdeki ilk devlet üniversitesi olarak tarihi bir başarıya imza attık” dedi.

 

“Başarılarımız tesadüf değil”

Elde edilen başarıların tesadüf olmadığını vurgulayan Rektör Prof. Dr. Budak, “Bu başarılar bir tesadüf değil çalışmanın, üretmenin ve kurum kültürü haline getirdiğimiz kalite kavramını tüm faaliyetlerimizde temel prensip olarak benimsememizin nihai sonucuydu. Bu başarıyı elde etmemizde büyük rol oynayan, tecrübe deneyimleri ile bizlere rehber olan YÖKAK Takım Başkanı  Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu’na  bir kez daha huzurlarınızda teşekkür ederim. Rehberliği,  Ege Üniversitesi ailesi için oldukça kıymetliydi. Başarıları elde etmek kadar sürdürülebilir kılmakta ciddi önem arz etmektedir. Bu bilinçten yola çıkarak  Ege Üniversitesi olarak kalite konusunda çalışmalarımızı ilk günkü titizlikle sürdürüyoruz. Bugün burada bizlerin heyecanına ortak olan ve kıymetli bilgilerini bizimle paylaşan tüm konuklarımıza en kalbi duygularımla teşekkür ederim” diye konuştu.

 

Panelin moderatörlüğünü üstlenen Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süheyda Atalay, “Bugünkü toplantı Ege Üniversitesinin kalite yolculuğunda çok önemli bir kilometre taşı oluşturacak. Başarılı ve etkin bir panel olmasını diliyorum” dedi. Prof. Dr. Atalay, panele konuşmacı olarak katılan kişilerin öz geçmişlerini okudu.

 

“Ege Üniversitesi, kalite konusunda liderlik yapan bir üniversite”

Kalite kültürü ile ilgili bir sunum gerçekleştiren YÖKAK Kurumsal Değerlendirme Takım Başkanı Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, “Ege Üniversitesi, kalite konusunda liderlik yapan bir üniversite. Bu anlamda Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak ve ekibini tebrik etmek istiyorum. Kalite, farkındalık yaratır. İnsan, odağını nereye çevirirse orası yeşillenir. Farkındalık, çözümün ilk aşamasıdır. Kalite çalışmaları bunun için çok önemlidir. Kalite için kurumsal aidiyet ve bunun sürdürülmesinin yanında etkin bir liderlik ile kalite süreçlerinin sahiplenilmesi gerekmektedir. Kalite, kurum çapında yaygınlaştırılması ve tabana yayılması gereken bir konudur. Birimlerin kendi aralarında etkin bir iletişim ağı kurmaları gerekir. Herkesin fikirlerine kıymet verilen bir ortamda kalite mümkün olabilir. Öğrencilerin de üniversitelerde işleyen süreçlere dahil edilmesi gerekir” dedi.

 

Eğitim sisteminin gün geçtikçe esnekleştiğini söyleyen Prof. Dr. Sivrikaya Şerifoğlu, “ Günümüzde, zamandan ve mekândan bağımsız bir öğrenme söz konusu. Çeşitli akredite modüllerle oturduğumuz yerden yurt dışındaki bir üniversitenin programını tamamlayabiliyoruz. Söz sahibi olanın öğreten değil öğrenen olduğu bir sistem mevcut. Çünkü öğrencilerin artık daha fazla seçme şansları var. Bununla birlikte sürdürülebilir kalite güvencesi de oldukça önemli bir kavram.  Sorun çıktıktan sonra değil çıkmadan önce müdahale ederek proaktif bir yaklaşım benimsemek gerekiyor” diye konuştu.

 

Etkinlik kapsamında Sabancı Üniversitesi Kurumsal Gelişme Direktörü Salih Arıman, “Hizmette Bütünsel Bakış Açısı” başlıklı sunumunda katılımcıları kalite süreçleri hakkında bilgilendirdi. İstanbul Bilgi Üniversitesi Kalite Süreçleri Sorumlusu Mehmet Bora ise kalite kültürüne öğrenci gözüyle bakan bir yaklaşımla sunumunu gerçekleştirdi.

 

Sunumların ardından panelistlere Rektör Prof. Dr. Necdet Budak tarafından “Teşekkür Plaketi” takdim edildi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni