Hasta Mahpusların Aileleri Deva Partisi’ni Ziyaret Etti

DEVA Partisi Halkla İlişkiler Başkanı Mehmet Emin Ekmen, partisinin genel merkezinde hasta mahpusların aileleriyle ve avukatları Serhat Eren’le görüştü. Görüşmede Ekmen’e DEVA Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Salih Efe eşlik etti. Cezaevlerinde insan haklarının ihlal edildiğini savunan aileler, 2022 yılında 50 kişinin tutuldukları cezaevinde hayatını kaybettiğini kaydetti.

 

‘ATK üzerindeki siyasi baskı kaldırılmalı’

Yapılan görüşmede DEVA Partisi’nin cezaevlerinde yaşanan hak ihlallerini yakından takip ettiğini söyleyen Ekmen, “İnfaz hukukunda reform yapılması gerekir” diye konuştu.

 

Adli Tıp Kurumu’nun (ATK) siyasi kararlarla hareket ettiğini de sözlerine ekleyen Ekmen, “ATK’nın raporlarıyla ağır hasta mahpuslar mağdur ediliyor. Onun için ATK üzerindeki siyasi baskının mutlaka kaldırılması gerekiyor” diye devam etti.

 

‘Bozdağ’ın bu sesi duymasını isterdim’

Görevine yeni başlayan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın yaşam hakkı ihlallerini öncelikle gündemine alması gerektiğini vurgulayan Ekmen “Sayın Bozdağ’ın hasta mahpusların ailelerinin sesini duymasını, bürokratik engellemelere karşı hasta mahpusların yanında olmasını isterdim. Sayın Bozdağ önceki bakanlık görevi nedeniyle mesele hakkında yeterince bilgi sahibidir. Biz de kendisine bu yönde çağrıda bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Hasta mahpuslara ilişkin çözüm önerilerimizi kamuoyuyla yakın zamanda paylaşacağız’

DEVA Partisi olarak ‘Temel Haklar Eylem Planı’nda hasta mahpuslara ilişkin çözüm önerilerini kamuoyuyla yakın zamanda paylaşacaklarını belirten Ekmen, Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Mustafa Yeneroğlu’nun hasta mahpusların durumuyla ilgili açıklamalarına dikkat çekerek, “Yakın zamanda Sayın Yeneroğlu bu konunun üstünde isabetle durdu. İnfaz erteleme konusunda insan haklarını temel alan bir yaklaşım mutlaka benimsenmeli. Hem cezaevi koşullarının iyileştirilmeli hem de Adli Tıp Kurumu siyasi baskılardan uzak kararlar almalı. Mustafa Bey’in de söylediği gibi Çevik Bir de Aysel Tuğluk da aynı zulmün mağdurudur” dedi. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni