İyilikte Yarışan Sınıflar Tanıtım ve Koordinasyon Toplantısı Yapıldı

İyilikte Yarışan Sınıflar Projesi okul koordinatörlerine yönelik tanıtım, bilgilendirme ve koordinasyon toplantısı Şehit Erol Olçok Anadolu Lisesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya İHH Genel Başkan Yardımcısı Reşat Başer, İHH Bölge Başkanı Ruhi Ademoğlu, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Adem Doğan ile Sakarya İHH Başkanı Engin Sezer’de katıldı.

 

Açılış ve selamlama konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Şube Müdürü Adem Doğan; İyilikte Yarışan Sınıflar projesi çocuklarımızı küçük yaşlardan itibaren bilinçli, yardımsever ve erdemli insanlar olarak yetiştirebilmeyi esas almaktadır. Bu proje; savaş, doğal afet, yoksulluk, hastalık, kaza vb. sebeplerle Türkiye veya dünyanın bir başka ülkesinde anne/babasını kaybetmiş olan çocuklarımızın eğitim, sağlık, gıda, giyecek ve barınma gibi temel ihtiyaçlarının karşılanmasını hedeflemektedir dedi.

 

Toplantıya konuşmacı olarak katılan Toplantıya İHH Genel Başkan Yardımcısı Reşat Başer, Proje ülkemizdeki okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise, özel okul ve Kur’an kurslarındaki öğrencilerimizin gönüllü katkılarıyla gerçekleşmektedir şeklinde konuştu.

 

Başer; Bugün dünya üzerindeki siyasi ve sosyal gelişmelere bakıldığında, dünyanın insanlık için arzu edilen iyilik ikliminin bir hayli uzağında olduğu görülmektedir. İnsan tacirleri, organ mafyaları, misyoner kuruluşlar ve yoksulluk gibi tehlikelerin hedefi durumunda olan bu çocukların sorumluluğu bütün insanlığa aittir. İHH, bütün insanlığa emanet olan çocukların geleceği için etkili, planlı ve programlı bir faaliyet takvimi yürütmenin gerekliliğinden yola çıkarak yetim destek çalışmalarını başlattıklarını söyledi.

 

 

Birleşmiş Milletler verilerine göre dünyada 150 milyondan fazla yetim ve öksüz çocuğun var olduğunu söyleyen Başer; Her yıl yüz binlerce çocuk savaş, afet, hastalık, kaza gibi nedenlerle yetim kalıyor, milyonlarca yetim herhangi bir koruma altında olmadan sokaklarda yaşıyor, binlerce sahipsiz çocuk organ mafyaları tarafından kaçırılıyor, dünyanın bazı bölgelerinde çocuklar savaşmaya zorlanıyor dedi.

 

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın yaptığı yetim çalışmalarının temel amacı, yaşamını tek başına idame ettiremeyen yetimlere, kendi ayakları üzerinde duracak yeterliliğe ulaşıncaya kadar destek olmak, eğitimlerini sağlamak ve onları aile şefkati ile hayata hazırlamaktır diyen Başer; Kendi topraklarından, kültürlerinden koparmadan; aklen, ruhen ve fiziken sağlıklı bireyler yetiştirmeyi hedefleyen İHH, yetimlerin bir kısmını evlerinde bir kısmını da açtığı yetimhanelerde desteklemektedir ve İHH bu doğrultuda: 120 ülkede 1 milyondan fazla yetime dönemsel yardım sağlıyor. Türkiye dahil 49 ülkede yaklaşık 150 bin yetime düzenli destek veriyor. 12 ülkede açtığı 42 yetimhane, 1 Yetim Eğitim Merkezi ve 1 Çocuk Yaşam Merkezi ile yetimlere sahip çıkıyor şeklinde konuştu.

 

Tüm okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise ve özel okul öğrencilerinin katılabildiği bu kampanyayla bir sınıftaki öğrenciler her ay harçlıklarından biriktirdikleri 250 lira ile yetim kalmış bir çocuğun ihtiyaçlarını yıl boyunca karşılayabiliyor.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni