Karabük Belediyesi tarafından yaptırılan Balıklarkayası Battı-Çıktı ve kavşak projesinin resmi temel atma töreni gerçekleşti

Temel atma törenine; Vali Fuat Gürel, milletvekilleri Cumhur Ünal ve Niyazi Güneş, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Garip Gümüş, İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, POMEM Müdürü Zekeriya Çoban, Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı, Eskipazar Belediye Başkanı Hüseyin Dönmez, İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Sözen, Ak Parti İl Başkanı İsmail Altınöz, MHP İl Başkanı Dr. Dem Kar, kurum müdürleri, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, muhtarlar,  STK başkan ve yöneticileriyle vatandaşlar katıldı.

 

Törende konuşan Karabük Belediye başkanı Rafet Vergili, 13 yıllık başkanlık görevi içerisinde Karabük’te olmayacak yenilikler yaptıklarını ifade ederken; “Bazıları konuşabilir, bizleri eleştirebilir, ancak biz Karabük’ü nereden nereye taşıdığımızı çok iyi biliyoruz, bunları dışarıdan gelenler çok daha iyi görüyor” dedi.

 

Başkanlık görevi içerisinde ulaşıma yönelik hayata geçirdiği projelerle konuşmasına devam eden Başkan Vergili; “Bu şekilde iki adet battı-çıktı yaptık, Karabük ile Safranbolu’yu birleştiren köprü yaptık. Yaya köprüleri, asansörler, yürüyen merdivenler yaptık. 123 park, 28 Sosyal Yaşam Merkezi Yaptık. Çok yakında Kanyonpark ve Bilim Merkezimizin açılışını yapacağız. Şunu Karayolları, bunu DSİ yapacak diye beklemedik, Karabük için ne gerekiyorsa yaptık. Şuanda dünyada yaşanan kriz nedeniyle maliyetler çok yüksek. Bizler hazırladığımız bu projeleri nasıl yapacağız diye düşünürken, valimizle ve milletvekillerimizle birlikte olduğumuz bir ortamda sağolsun Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum önce 30 milyon lira, sonra da 70 milyon lira daha kredi verdi. Bu projenin maliyeti 100 milyon lira civarında. Bu proje Karabük’ün en az 100 yıllık bir problemini çözmüş olacak. Ben belediye başkanı seçildiğimde Karabük’teki araç sayısı 26 bin iken şuanda 70 binleri bulmakta. Bunun yanında önümüzdeki hafta Kent Orman’ın temelini atacağız. Yaklaşık 300 dönümlük muhteşem bir dinlenme alanı daha Karabük’e kazandıracağız. Yürüyüş parkurlarıyla, piknik alanlarıyla çok güzel bir yer olacak. Ayrıca içine inşa edeceğimiz semt karakolu ile de güvenli bir hale kavuşacak” şeklinde konuşmasını tamamladı.

 

Törende konuşan Karabük Milletvekili Niyazi Güneş, yapımı devam eden projenin şehir trafiğini ciddi şekilde rahatlatacağını ifade etti. Güneş; “Diğer taraftan da devletimizin çalışmaları devam ediyor. KARDEMİR kavşağındaki çalışmalarımız da Karayolları tarafından yapılıyor. Tabi bu çalışmalar trafikte bazı aksaklıklara neden oluyor, ancak her zahmetin sonunda bir rahmet olur. Karabük’te birlikte çalışıyoruz. Sayın Valimizle, Sayın Belediye Başkanımızla birlikte toplantılar yapıyoruz. Karabük’e yapılması uygun olan hizmetleri gündemimize alıyoruz. Belediye Başkanımız Bulak Kanyonunun bu tarafını tamamlıyor, bizde hemen karşısında Safranbolu Millet Bahçesini yapacağız, onunda projeleri bitti ve yakında ihaleye çıkacak. KARDEMİR kavşağındaki projemiz biraz gitti geldi. Ama şuandaki projemiz Araç Çayı’nda yaptığımız ıslah projesi ve Millet Bahçesi projesiyle bir bütünlük arz edecek. O uyumu hep birlikte göreceğiz. Bu projeler çok kısa zamanda gerçekleşecek” şeklinde konuşmasına devam etti.

 

Törende konuşan bir diğer Karabük Milletvekili Cumhur Ünal ise 2002’den bu yana Karabük’te yapılan hizmetleri anlattı ve şu bilgileri verdi; “ KARDEMİR bugün Türkiye’nin en huzurlu şirketi olarak çalışmaya devam etmekte. Eskipazar’da yeni bir OSB yapıyoruz. Bacalı sanayimizin yanında birde bacasız sanayimiz var. Üniversitemizde 50 bin öğrencimiz var, bu da 5 KARDEMİR demektir. Aramızda Yenice Belediye Başkanımızda var. O da uğraştı ve gayret etti ve Yenice’ye doğalgaz verme çalışmaları başladı. Başkan beyde çalışmaları takip etmekte, inşallah yakında Eflani’ye de doğalgaz verme çalışmalarına başlayacağız. Adliyeyi başka yere taşıyacak ve o bölgede çok güzel bir valilik binası yapacağız”

 

Törende son olarak ise Vali Fuat Gürel söz aldı. Vali Gürel; “Hemen yanı başımızda üniversitemiz var. Bugün 50 binlere ulaşan kapasitesi ile ülkemizin en önemli üniversitelerinden biri. Diğer taraftan şehirlerimiz büyüyor. Belediye Başkanımız ifade etti, 26 bin araçtan 70 binlere çıktık. Tabi bunlar olunca şehirlerin altyapılarının da büyütülmesi gerekiyor. Bugün burada bunu yapıyoruz, yarın başka bir noktada yapmamız gerekecek. Ben Belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Çok güzel bir yatırımı hızlı bir şekilde başlattı” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni