Karşıyakalı Çiftten Anlamlı Kitap Bağışı

Karşıyakalı Betül-Hasan Çetintaş çifti Karşıyaka Belediyesi’ne bağlı kütüphanelere yaklaşık 3 bin kitap bağışladı. Vefat eden anneleri Günay Çetintaş’ın anısına bağışta bulunan çiftin istediği üzerine Günay Çetintaş’ın resmi

 

Karşıyaka Belediyesi tarafından sivil toplum örgütlerini güçlendirmek, birlikte daha etkin projeler geliştirmek için inşa edilen “Sancar Maruflu Sivil Toplum Yerleşkesi” içindeki kütüphaneye asıldı.

 

Kitap bağışı dolayısıyla Çetintaş çiftini yerleşke içindeki kütüphanede ziyaret eden Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, çifte teşekkür belgesi takdim etti. Kütüphanelerin  ve kitap okumanın önemini vurgulayan Başkan Tugay, “Bu güzel bağış için teşekkür ederiz. Ben de bir öğretmen çocuğuyum, öğretmenler benim için çok kutsal insanlar. Onlar bizleri yetiştiren, ülkemizi aydınlığa taşımak için çalışan insanlar; hakları ödenmez. Benim kütüphanelere karşı da bir düşkünlüğüm vardır. Okuma-yazmayı öğrendikten sonra deli gibi kitap okumaya başladım, kütüphane diye bir yerin varlığını keşfettikten sonra da oralarda çok vakit geçirmeye başladım. Zamanla kitap okumanın dışında ders çalışmak için de çok iyi ortamlar olduğunu anlayınca başım her sıkıştığında kütüphaneye gitmeye başladım. Tıpta Uzmanlık Sınavı’na hazırlanırken son bir ayını Ankara’da Milli Kütüphane’de çalışarak geçirdim ve yüksek bir puanla plastik cerrahiyi kazandım. Umarım bu kütüphanede insanların faydalandığında bir yer olur, tekrar teşekkür ederiz” diye konuştu.

 

“MEZAR TAŞINDAN ANLAMLI”

Konuya ilişkin hislerini aktaran Hasan Çetintaş ise şu ifadeleri kullandı: “Annemin anısını bu şekilde yaşatabildiğimiz için çok mutluyum. Hepinize teşekkür ederim. Annemin fotoğrafının böyle bir kütüphanede, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafının yanında yer alması benim için çok değerli, bir mezar taşından daha anlamlı. Rahmetli annem adına emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum.”

Betül Çetintaş da kayınvalidesinin kitap okumayı çok sevdiğini belirterek onun anısını kitaplarla yaşatmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni