Kemer Belediyesi Ülker Orduvar Akman Kreş ve Gündüz Bakımevi Resmen Açıldı

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu’nunn girişimleriyle Kemer’in ilk turizmcilerinden olan Orduvar Akman ve eşi Ülker Akman tarafından yaptırılan Kemer Belediyesi Ülker – Orduvar Akman Kreş ve Gündüz Bakımevi’nin açılışı gerçekleştirildi.

 

Düzenlenen açılış programına, Kemer Kaymakamı Hüseyin Çam, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Kemer Jandarma Komutanı Binbaşı Ramazan Ergel, Kemer İlçe Milli Eğitim Müdürü Semra Bekar, Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Emin Gül, CHP Kemer İlçe Başkanı Hüsnü Ünal, Kemer Belediyesi meclis üyeleri Mustafa Bilici, Mustafa Tıraş, Recep Yılmaz, Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (KETOB) Başkan Yardımcısı Şinasi Gürocak, Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) Başkanı Yeliz Gül Ege, Kemer Belediye Başkanı necati Topaloğlu’nun eşi Fikriye Topaloğlu, Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Emin Gül’ün eşi Hale Gül, hayırsever iş insanı Orduvar Akman ve eşi Ülker Akman, Sözcü Gazetesi yazarı Saygı Öztürk, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ile davetliler katıldı.

 

Yer tahsisini Kemer Belediyesi’nin sağladığı ve Kemer’in ilk turizmcilerinden olan hayırsever iş insanı Orduvar Akman – Ülker Akman çifti tarafından yaptırılan anaokulunda bulunan 8 sınıfta 36 – 72 ay arasındaki 160 öğrenciye 14 öğretmenle eğitim veriliyor. Toplam 6 personelde çocukların ihtiyaçları için çalışıyor.

 

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılışında konuşan Kaymakam Çam, anaokulunun açılışında bulunmaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi.

 

Kaymakam Çam, ülkenin geleceğini emanet edecekleri çocukların yetişmesi için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını ifade ederek, “Hayattaki en büyük sorumluluğumuz bu çocukların geleceğini hazırlayabilmek. Bu ülkenin bayrağını eğitim, spor, bilim, teknoloji alanında dalgalandırmak için nitelikli öğrencilere ihtiyacımız var. Bu anlamda fırsat eşitliğinin sağlanabilmesi ve çocukların en iyi eğitime ulaşabilmesi devletin en önemli görevidir. Bakanlığımız, il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri ve yerel yönetimlerle belediyelerimiz nezdinde gereken her şey öğrencilerimiz için yapılıyor. Özellikle Necati Topaloğlu başkanıma çok teşekkür ediyorum. Çünkü eğitimdeki en büyük destekçilerimizden birisidir. Bundan sonraki süreçte de çıtayı yükselterek devamını arzu ediyoruz. Anaokulunu yaptıran hayırsever iş insanı Orduvar Akman ve eşi Ülker Akman’a teşekkür ediyorum. Anaokulumuz hayırlı ve uğurlu olsun.” diye konuştu.

 

Belediye Başkanı Necati Topaloğlu ise anaokulunun yapımında büyük destekleri olan Orduvar Akman ve eşi Ülker Akman’a teşekkür ettiğini kaydetti.

 

Kemer Belediyesi Ülker – Orduvar Akman Kreş ve Gündüz Bakımevi’nin Antalya’da eşi ve benzerinin olmadığına dikkat çeken Başkan Topaloğlu, “Orduvar – Ülker Akman çifti milli eğitim bünyesine çok güzel bir okul kazandırdı. Anaokulunda bir çocuk beraber iş yapmayı, paylaşmayı, oynamayı ve toplumda beraber hareket etmeyi öğreniyor. Kemer’de anaokulundan üniversiteye kadar olan tüm öğrenciler Kemer Belediyesine emanet.” dedi.

 

– Eğitim seviyesini yükseltirsek ülkemizin huzuru ve refah seviyesi de yükselir

Eğitime ve öğrencilere yaptıkları katkılardan da bahseden Topaloğlu, “Ana sınıfından 8’nci sınıfa kadar olan 6 bin 500 öğrencinin kırtasiye malzemelerini ücretsiz olarak biz karşılıyoruz. Bin 860 lise öğrencisini C plakalı araçlarla ücretsiz taşınmasını sağlıyoruz. Ahmet Erkal Destek Eğitim Kursu’nda 300 öğrencimize üniversiteye hazırlık süreç boyunca ücretsiz eğitim veriyoruz. Geçen sene 572 üniversite öğrencisine ayda 500 lira burs desteği verdik. Bu sene 826 öğrenciye ayda 700 lira burs desteği veriyoruz. Eğitim seviyesini yükseltirsek ülkemizin huzuru ve refah seviyesi de yükselir. Desteklerinden dolayı Orduvar Akman ve eşi Ülker Akman’a teşekkür ediyorum. Kemerimize hayırlı ve uğurlu olsun.” diye konuştu.

 

Hayırsever iş insanı Orduvar Akman ise yaptığı konuşmasında, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu’na anaokulun yapılması ön ayak olmasından dolayı teşekkür ettiğini kaydetti.

 

Başkan Necati Topaloğlu’nun 40 yıllık arkadaşı olduğunu hatırlatan Orduvar Akman, “Başkanımızın vesilesiyle bu anaokulu yaptık. İnşallah herkes memnun olur. İlerde yapacağımız başka şeyler varsa onu da yapmaya hazırız. Okulumuz hayırlı ve uğurlu olsun.” ifadelerini kullandı.

 

Konuşmaların ardından Kaymakam Çam, Başkan Topaloğlu ve beraberindekiler, anaokulunun açılış kurdelesini kesti.

 

Vatandaşlardan Bilal Yaman da 22 yıldır Kemer’de yaşadığını ve kızının Kemer Belediyesi Ülker – Orduvar Akman Kreş ve Gündüz Bakımevi’nde eğitim aldığını söyledi.

 

Yaman, daha önce Kemer’de böyle bir anaokulunu görmediğine değinerek, “Bence Kemer’in en güzel anaokulu. Okulun yapılmasında emeği geçen Belediye Başkanımız Necati Topaloğlu’na, hayırsever iş insanı Orduvar Akman ve eşi Ülker Akman’a teşekkür ediyorum. Başkanımızın emekli öğretmen olması dolayısıyla Kemer çok şanslı. Herkese hayırlı olsun.” dedi.

 

Vatandaşlardan Erendiz Hamamcıoğlu da eğitime verdiği önemden dolayı Başkan Topaloğlu’na teşekkür ettiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

 

“Anaokulu çok güzel olmuş. Hayran kaldım. Yeniden çocuk olmak istedim. Kemer için şahane bir yatırım olmuş. Emeklerinden dolayı Orduvar Akman ve eşi Ülker Akman ile belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum.”

 

Kaymakam Çam, Belediye Başkanı Topaloğlu ve beraberindekiler daha sonra anaokulunu gezdi. Başkan Topaloğlu, çocuklarla sohbet ederek fotoğraf çektirdi.

 

Program sonrası Kaymakam Çam ve Belediye Başkanı Topaloğlu, anaokulunu yaptıran Orduvar Akman ile eşi Ülker Akman’a plaket ve çiçek verdi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yang覺n merdiveni