Konak Belediye’sinde buruk meclis

Başkan Batur, Konak Belediyesi aralık ayı meclis toplantısında hem belediyenin son bir aydaki hizmetlerini anlatan bir sunum gerçekleştirdi hem de aralık ayında gerçekleşecek çalışmaları duyurdu. Belediyenin Basmane’de inşa edilecek yeni binasının ihalesi için tarih veren Başkan Batur, “Önümüzdeki hafta içerisinde yeni binamızın yapım ihalesini gerçekleştireceğiz.

 

Bu dönemin en önemli çalışmalarından bir tanesi olacak” dedi. Aralık ayının ilk toplantısı,  Konak Belediyesi Meclis Üyesi Nurten Serhadbeyi’nin yakalandığı hastalığa yenik düşerek hayatını kaybetmesi nedeniyle buruk geçti.

 

Konak Belediye Meclisinin aralık ayı ilk toplantısı Selahattin Akçiçek Kültür Merkezinde gerçekleşti. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un yönetimindeki toplantıyı CHP Konak İlçe Başkanı Akın Küçükoğullarından, Ak Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş, Ak Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Taner Deniz, İYİ Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı İbrahim Kansoy da takip etti. Meclis oturumu, yakalandığı hastalığa yenik düşerek hayatını kaybeden Meclis Üyesi ve meclis divanında görevli Nurten Serhadbeyi’nin anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Meclisin acı kaybı nedeniyle buruk başlayan toplantıda, Serhadbeyi’nin meclis divanındaki sandalyesine yerleştirilen fotoğrafı ve kırmızı karanfiller toplantıya katılanları duygulandırdı.

 

Batur, yıkılma riski olan yapılarla ilgili söylentilere son noktayı koydu

Konak Belediye Meclis toplantılarında gelenekselleştiği üzere Başkan Batur, bir önceki ay içerisinde belediyede yapılan çalışmaları meclis üyelerine detaylı bir şekilde aktardı. Kasım ayında 728 ton asfalt üretilerek ihtiyaç duyulan yol ve sokaklarda kullanıldığını belirten Başkan Batur, yama tutmayan yerlerde tüm sokağın asfaltlamasının yapıldığını söyledi.  1.Kadriye Mahallesi’nde yapım çalışmaları devam eden sosyal tesisin ise yılbaşında hizmete gireceğini müjdeledi. Başkan Batur, yıkılma riski olan yapılarla ilgili söylentilere de yaptığı açıklamalarla son noktayı koydu. 862 Sokak’taki metruk yapının önünde yayalar için çelik konstrüksiyonla tüp geçit yaptıklarını belirten Başkan Batur, alınan tedbirleri de anlattı ve şöyle konuştu:

 

“Yıkılma riski olan tarihi yapıları çelik konstrüksiyon kafesler ile koruma altına alıyoruz. Konak Belediyesi olarak korunması gereken binalara biz karar vermiyoruz. Bu kararı Anıtlar Kurulu alıyor; binanın tescilli olup olmadığı, korunup korunmayacağı, yıkılıp yıkılmayacağı konusundaki kararları İzmir’de sadece ve sadece Anıtlar Kurulu veriyor.

 

Kurulun verdiği kararlara uygun olarak çalışmaları yürütüyoruz. Bu konuda her önüne gelen konuşuyor. 2863 sayılı yasa var, bu yasaya göre çalışmaları yapıyoruz. 826 sokaktaki metruk yapı önünde çelik konstrüksiyon ile tüp geçit yaptık. Tarihi binanın yıkımı veya kamulaştırılmasıyla ilgili bizim yapacağımız bir şey yok. Konak Belediyesi sadece yapacağı çalışmalarla buradaki güvenliği sağlar. Bu konu bize ilk geldiğinde kurula yazdık ve oradan gelen yanıtta da bu binanın yıkılmaması ve ilgili tedbirin alınması, diyor. Biz tedbir almak mecburiyetindeyiz. Yol kapanacaksa yolu da kapatırız, tedbiri alınca da açarız. Biz bir kurumuz, sorumluluğumuz var. Dışarıdan gazel okumak kolay. Biz burada tedbirimizi aldık, zaman içinde bir gelişme olursa gereğini yapacağız.”

 

Yeni binanın ihalesi için tarih belli oldu

Başkan Batur, Konak Belediyesi’nin Basmane’de inşa edilecek yeni hizmet binasının ihale tarihinin belli olduğunu müjdeledi. İhale için 9 Aralık 2022 tarihini işaret eden Başkan Batur, “Güzel bir haber. Önümüzdeki hafta içerisinde yeni binamızın yapım ihalesini gerçekleştireceğiz. Bu dönemin en önemli çalışmalarından bir tanesi olacak. Bu bildiğiniz gibi zaruretten ortaya çıkmıştı. Ama her kötülükten bir iyilik doğar derler. Burada, Konak’ımıza yakışan bir hizmet binasını hayata geçireceğiz” dedi.

 

Roman çalıştayı düzenlenecek

Konak Belediyesi’nin kasım ayı çalışmaları arasında önemli yer tutan ve merak edilen yapılarla ilgili bilgi veren Başkan Batur, Kadın Sığınma Evi’nin mühendislik projelerinin hazırlanmasıyla ilgili hizmet alımın yapıldığını, Mimarlar Odası İzmir Şubesi ve İzmir Serbest Mimarlar Derneğiyle birlikte hayata geçirilecek İztazsyon Mimarlık ve Kent Etkinlikleri Merkezinin projelerinin ruhsat aşamasında olduğunu, Liman arkasındaki tarihi binanın mimari restorasyon projesinin hazırlandığını duyurdu. Başkan Batur, 14-15 Aralık tarihlerinde Konak Belediyesi ve Roman sivil toplum kuruluşları işbirliğinde Roman Çalıştayı gerçekleştireceklerinin de haberini verdi. 

 

Cinkılıç görevine başladı

Geçmişte Konak Belediyesi’nde bürokrat olarak hizmet eden ve Konak Belediyesi Meclis Üyesi olarak da görev yapmış olan CHP 2. yedek üyesi Mustafa Cinkılıç görevine başladı. Serhadbeyi’nin üyesi olduğu komisyonlara Mustafa Cinkılıç’ın Üye olması oybirliğiyle kabul edildi. Yapılan gizli oylamayla meclis divanına Serhadbeyi’nin yerine Sibel Hür seçildi. 

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni