MICHELIN Yıldızlı Alman Şef Julia Komp ve Şef Aylin Yazıcıoğlu Gastronomi Öğrencileri ve Genç Sektör Profesyonelleriyle Gastronometro’da Bir Araya Geldi

Metro Türkiye, Türk şeflerinin gelişimini desteklemek amacıyla yaptığı çalışmalara bir yenisini daha ekledi. İstanbul Almanya Başkonsolosluğu iş birliği ile Gastronometro’nun ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikte Almanya’nın MICHELIN Yıldızlı en genç kadın Şefi Julia Komp ve Şef Aylin Yazıcıoğlu gastronomi öğrencileri ve genç sektör profesyonelleriyle bir araya geldi. İki kadın şef, demo şeklinde hazırladıkları imza tabaklarıyla şeflerin gelişimine katkı sağladı.

 

Türk mutfağının gelişimi ve Türk şeflerinin dünyada hak ettiği değeri görmesi için 30 yılı aşkın zamandır çalışmalarını sürdüren ve bu vizyonla MICHELIN Rehberi’nin de partneri olan Metro Türkiye, bu alandaki çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor. Kendi çatısı altında bulunan Türkiye’nin ilk gastronomi keşif platformu olan Gastronometro’da pek çok MICHELIN Yıldızlı şefi, Türk şeflerle buluşturarak köprü vazifesi görmeye devam ediyor. Bu kapsamda son olarak İstanbul Almanya Başkonsolosluğu’nun ortak kültürel paylaşım etkinlikleri kapsamında İstanbul’a gelen MICHELIN Yıldızlı Alman Şef Julia Komp ve Türk mutfağını kendi yorumlarıyla dünyaya tanıtan Şef Aylin Yazıcıoğlu gastronomi öğrencileri ve genç sektör profesyonellerinden oluşan 100 kişilik bir grupla Gastronometro’da bir araya geldi. Şefler bir yandan kendi hikayelerini anlatırken bir yandan da tekniklerini paylaşarak genç şeflerin gelişimine katma değer yarattılar.

 

2016 yılında henüz 27 yaşındayken MICHELIN Yıldızı’na sahip olan en genç Alman kadın şef unvanına sahip Julia Komp aynı zamanda 2020 yılında Aral Schlemmer Atlas Guide tarafından “Almanya’nın En İyi Şefi” ödülüne de layık görüldü. Komp, sunduğu yemeklerde imzasını baharat kullanımındaki farklılıkla atıyor. Komp, gezdiği 45‘ten fazla ülkeden topladığı çok çeşitli ürünlerle, özellikle baharatlarla sunduğu yemeklere kendi dokunuşunu katıyor. Şefin favori baharatlarından biri de Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden sumak.

 

Gastronomi alanında köprü vazifesi

Metro Türkiye, Türk gastronomisine katkı sağlamak amacıyla, Türkiye’nin ilk gastronomi keşif platformu olan Gastronometro’da dünyaca ünlü şefleri Türk şeflerle buluşturarak köprü vazifesi görmeye devam ediyor. Gastronometro’yu gastronomi dünyası için bir eğitim, Ar-Ge ve sektörün buluşma merkezi olarak konumlandıran Metro Türkiye, gastronomi dünyasından uluslararası marka okullar ile iş birliklerinden, MICHELIN yıldızlı şeflerin ağırlanmasına kadar sayısız çalışmaya imza atıyor. Düzenlediği atölye çalışmaları ve seminerler ile sektör profesyonellerini, müşterilerini, tedarikçilerini ve aşçılık okulu öğrencilerini bir araya getiren Metro Türkiye bir yandan da sektörün tüm paydaşlarına destek oluyor. Dünyanın en prestijli restoran tavsiye rehberi olarak kabul edilen MICHELIN Rehberi’nin partneri olan Metro Türkiye MICHELIN Rehberi İstanbul 2023 Seçkisi’nde yer alan restoranlara Gastronometro’da düzenlediği törenle plaketlerini teslim etti.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni