Öğr. Gör. Daşdemir, “Atatürk’e göre cumhuriyet erdemdir”

Ege Üniversitesi tarafından düzenlenen “Cumhuriyet ve Atatürk Günleri” kapsamında Ege Meslek Yüksekokulunda “Atatürk ve Cumhuriyet” konulu söyleşi düzenlendi. EÜ Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarih Bölümü Öğr. Gör.  Latif Daşdemir’in konuk olduğu söyleşiye, Ege Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Emre Ercan, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.  

 

Atatürk’ün,  Cumhuriyeti, demokrasi sistemi ile yönetilen bir devlet şekli olarak tanımladığını söyleyen Öğr. Gör.  Latif Daşdemir, “Demokrasinin var olmadığı bir ülkede devletin şeklinin Cumhuriyet olarak tanımlanması bir şey ifade etmez. Atatürk,  Cumhuriyeti ahlaksal erdeme dayandırmıştır. Ona göre Cumhuriyet, erdemdir. Cumhuriyet yönetimi, erdemli ve namuslu insanlar yetiştirir” diye konuştu.

 

Cumhuriyet rejiminin özelliklerini anlatan Öğr. Gör. Daşdemir, “Cumhuriyet rejiminde siyasi iktidar, her yurttaş için eşit haklar içerir. Bu haklar kapsamında çeşitli yükümlülükler de yurttaşlar arasında eşit paylaştırılır. Haklar konusunda eşitlik, siyasal alanlarda mutlaktır. Cumhuriyet, toplumsal ilişkiyi yurttaşlık bağı temeline oturtmaya çalışır. Demokrasiyi ise bir özgürlükler rejimi olarak tanımlayabiliriz. Demokrasinin sınırlarını başkalarının özgürlüklerine müdahale edilmesi çizer. Başkasına zarar vermeyen her tasarruf, demokratik rejimde meşrudur. Demokrasi, cumhuriyet kavramının içinde barındırdığı eşitlikçiliği reddetmeden mümkün olan en geniş özgürlük alanının toplumsal alanda yürürlükte olduğu rejimdir” dedi.

 

Etkinlik sonunda Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Emre Ercan, Öğr. Gör. Latif Daşdemir’e “Teşekkür Belgesi” takdim etti.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni