Ünlü İsimlerden Türk Kanser Derneği’ne Anlamlı Bağoş

Ünlü isimler manevi değerleri büyük eşyalarını Türk Kanser Derneği yararına Skyland HOM Dekorasyon Merkezi’nde düzenlenen “Ünlü Objeler Sergisi” için bağışladı…

 

Türk Kanser Derneği yararına Skyland HOM Dekorasyon Merkezi, sinema, müzik, dizi ve sanat dünyasının ünlü isimlerinin bağışlarıyla oluşan “Ünlü Objeler Sergisi” Skyland HOM Dekorasyon Merkezi’nde açıldı. Türk Kanser Derneği’nin çalışmalarına dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen sergide; Müzeyyen Senar, Bülent Ersoy, Sibel Can, Kenan Doğulu-Beren Saat, Tan Sağtürk, Seda Sayan, Türkan-Nazan Şoray, Fazıl Say, Ebru Yaşar, Berkay, Işın Karaca, Funda Arar, Hamdi Alkan, Murat Boz, Oktay Kaynarca ile Feyyaz Duman’ın bir dönem kullandıkları özel eşyaları yer aldı. Bu anlamlı sergi Skyland HOM Dekorasyon Merkezi’nde 31 Ekim tarihine kadar görülebilecek.

 

Anılarla dolu eşyalar sergide

Müzeyyen Senar’ın yakınları 1950 yılındaki reklam afişlerinde yer alan radyosunu, Bülent Ersoy 160 yıllık gardırobunu, Kenan Doğulu-Beren Saat çifti çalışma masası ve sandalyesini, Feyyaz Duman kitaplığını, Ebru Yaşar konservatuvar döneminde kullandığı Kanunu’nu, Fazıl Say dünyanın çeşitli ülkelerinde verdiği konserlerde giydiği takım elbise ve ceketini, Murat Boz Türkiye’nin ilk kadın fotoğraf sanatçılarından biri olan anneannesi Saadet Canbaydar’ın fotoğraf makinesini, Hamdi Alkan 1900’lü yıllardan kalan sulu boya tablosunu, Tan Sağtürk koltuğunu, Oktay Kaynarca berjerini, Funda Arar antika dikiş makinesini, Berkay TV konsolunu, Türkan-Nazan Şoray ahşap vitrinlerini, Seda Sayan el oyması sandığını, Işın Karaca antika ahşap sedirini ve Sibel Can da üç boyutlu tablosunu Türk Kanser Derneği yararına sergi için bağışladı.

 

Ünlü isimler sergide buluştu

Skyland HOM Dekorasyon Merkezi’nde düzenlenen serginin açılışında aralarında Revna Demirören, Nazan Şoray, Hamdi Alkan, Murat Boz’un ağabeyi Ali Boz, Müzeyyen Senar’ın oğlu Ömer Işıl başta olmak üzere cemiyet dünyasından çok sayıda ünlü sima da bir araya geldi. 

 

“Sanatçılarımız kanser hastaları için umut olacaklar ”

Türk Kanser Derneği Başkanı Burak Duruman, serginin açılış töreninde yaptığı konuşmada, bağışçıları birer “melek” olarak niteleyerek “Sanatçılarımız kanser hastaları için birer umut olacaklar. El ele hep birlikte büyüyerek çok sayıda insana ulaşacağız. 1964 yılından bu yana sürdürdüğümüz çalışmalarımızla milyonlarca kanser hastasına el uzattık ve uzatmaya devam edeceğiz. Bu amaçla dernek çalışmalarına destek olmaları için diğer sanatçılarımızı da Ünlü Objeler Sergisi için eşya bağışı yapmaya davet ediyorum. Her bir bağışla daha çok büyüyeceğiz” dedi.

 

Eroğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu da Skyland HOM Dekorasyon Merkezi’nin faaliyete geçtiği günden bugüne kadar sosyal sorumluluk ve farkındalık yaratmak için çok sayıda etkinliğe imza attığını belirterek “İnsan ve toplum yararına olan projeleri hayata geçirmeyi çok önemsiyoruz. Bundan sonra da bu tip etkinlikleri arttırarak sürdüreceğiz. Bizim anlayışımıza göre bir insana dokunmak bütün insanlığa el uzatmaktır. Türk Kanser Derneği için projelendirdiğimiz bu sergimiz için birbirinden değerli sanatçılarımız eşyalarını bağışladı. Hepsine minnetrarız” diye konuştu.

 

Nazan Şoray da Ekim ayının meme kanseri farkındalık ayı olduğuna işaret ederek “Burada düzenlenen sergi tüm kanser türlerine dikkat çekmek ve farkındalık yaratma amacını taşıyor. Kanser artık tedavi edilebilir bir hastalık ve erken teşhis çok önemli” dedi. Açılış törenine katılan Hamdi Alkan da her ailede bir kanser hikayesi olduğuna dikkat çekerek “Sergi için katkıda bulunmanın mutluluğunu yaşadım. Tüm sanatçı dostlarıma da bu sergi için katkıda bulunmaları çağrısı yapıyorum” diye konuştu.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni