Yasin Aksu: Kurtuluş ve kuruluşun kenti, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Güzel İzmir’inin bağımsızlığının 100. Yılı kutlu olsun

İzmir Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Yasin Aksu İzmir’in kurtuluşunun 100. Yılında yayımladığı mesajda “Kurtuluş ve kuruluşun kenti, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Güzel İzmir’inin bağımsızlığının 100. Yılı kutlu olsun” dedi.

 

KURTULUŞ MÜCADELEMİZ İZMİR’DE ZAFERLE SON BULDU

1997 yılında Ankara’da yaşayan İzmirlilerin kurduğu İzmir Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Yönetim Kurulu Başkanı Yasin Aksu, “Bir milletin bağımsızlık mücadelesinin Cumhuriyetimizi müjdelediği yer olan İzmir’imiz bugün kurtuluşunun 100. Yılını ilk günkü heyecan ve mücadele ruhu ile kutlarken Cumhuriyetimizin 100. Yılına doğru değerlerimize ve bağımsızlığımıza da aynı ruhla sahip çıkmaya devam ediyor” ifadelerini kullandığı açıklamasında Kurtuluş Mücadelesinin İzmir’de zaferle son bulduğunu vurguladı.

 

CUMHURİYET İZMİR’İN YAŞAM BİÇİMİDİR

Atatürk’ün modern Türkiye yolundaki önemli mesajlarını İzmir’den verdiğini hatırlatan Başkan Aksu, “İzmir’imiz ülkemizin modern dünyaya açılan öncü kapısıdır. Güzel İzmir’imiz çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ni evrensel değerlere eklemleyen öncü kenttir. Güzel İzmir’imiz cumhuriyetimizi, demokrasimizi ve bağımsızlığımızı sahiplenen ve bunu bir yaşam biçimi olarak benimseyen insanların kentidir. Güzel İzmir’imiz güler yüzlü insanların, saygı ve hoşgörü bilincini özümsemiş insanların kentidir.” İfadelerini kullandı.

 

CUMHURİYET’İN 100. YILI VURGUSU

Aksu açıklamasını, “Bir ülkenin bağımsızlık mücadelesini zaferle taçlandıran kent olan İzmir’imizin kurtuluşunun 100. Yılının coşkuyla kutlandığı bugün bizlere bu onur ve gururu miras olarak bırakan başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşları olmak üzere ülkemizin bağımsızlığı ve birliği için canlarını ortaya koyan tüm şehit ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyoruz. Onların bize bıraktığı bağımsız Cumhuriyetimizin 100. Yılına yaklaşırken taşıdığımız bağımsızlık ve demokrasi meşalesi bugün İzmir’den bir kez daha yakılacaktır” ifadeleri ile sonlandırdı.  

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni