Zabıta ekipleri denetimlere devam ediyor

Kemer Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanuna istinaden Kemer’de faaliyet gösteren marketler, gıda pazarları, okul kantinleri ve alışveriş merkezileri ile diğer işletmelerde denetim yaparak mevzuata aykırı durumların tespitini yapıyor ve gerekli yasal işlemleri başlatıyor

 

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, yaptığı açıklamada, serbest piyasa ekonomisi nedeniyle Kemer Belediyesi’nin fiyatlara müdahale etme yetkisinin olmadığına dikkat çekerek, şunları kaydetti:

 

“Yasalara göre belediyelerin fiyatlara müdahale etme ya da fahiş fiyat uygulamalarında herhangi bir yetki ve sorumluluğu bulunmuyor. Kemer Belediyesi Zabıta Müdürlüğü olarak 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun belediyelere vermiş olduğu yetkiler kapsamında ilçemizde faaliyet gösteren marketler, gıda pazarları, okul kantinleri, alışveriş merkezleri ve diğer işletmelerde denetimlerimiz aralıksız devam ediyor. İlgili mevzuata aykırılığın tespiti durumunda da gerekli yasal işlemleri yapıyoruz. Belediye Başkanlığımız olarak serbest piyasa ekonomisi nedeniyle fiyatlara müdahale etme ya da fahiş fiyat uygulamalarında herhangi bir yetki ve sorumluluğumuz bulunmuyor. Belediyeler yetkileri kapsamında satıştan kaçınma, fiyat etiketi, fiyatların reyon ile kasada uyuşup uyuşmadığını kontrol ediyor. Kemer Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz denetimlerine ara vermeden devam edecek.”

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni