Zabıtadan zincir marketlerde denetim

Kemer Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Kemer genelindeki tüm zincir marketlerde etiket, ürünlerin son kullanma tarihleri ve gramaj denetimlerinde bulunarak, kurallara uymayan işletmelere tutanak tuttu.

 

İncir marketlerdeki fiyat artışlarının önüne geçmek amacıyla Kemer genelindeki tüm marketlerde denetimler yapan Kemer Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, reyon fiyatları ile kasa fiyatlarının aynı olup olmadığını kontrol etti.

 

Marketlerdeki rafları tek tek dolaşarak ürünlerin etiketlerini inceleyen belediye ekipleri, haksız ve fahiş fiyat uygulamasının da önüne geçmeyi hedefliyor ve yaptığı denetimleri kayıt altına alıyor.

 

Belediye ekiplerinin reyon fiyatı ile kasa fiyatının uyuşmadığı iki markete yasalara uymadığı gerekçesiyle tutanak tutulduğu ve gerekli incelemenin yapılması için Ticaret İl Müdürlüğü’ne bildirildiği öğrenildi.

 

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, yaptığı açıklamada, ilçe genelindeki marketlerde fahiş fiyatların önün geçmek amacıyla tüm marketlerde denetimler yaptıklarını söyledi.

 

Vatandaşın hakkını korumak için çalışmaya devam ettiklerini aktaran Belediye Başkanı Topaloğlu, “Zabıta ekiplerimiz ilçe genelindeki tüm zincir marketlerde fiyat etiketi, gramaj, ürünlerin son kullanma tarihlerini kontrol ediyor. Fahiş fiyat artışının önüne geçmek için sürekli denetimler yapıyoruz. Denetimler sırasında kurallara uymayan marketlere tutanak tutuyoruz ve inceleme yapılmak üzere Ticaret İl Müdürlüğü’ne gönderiyoruz. Belediye olarak denetimlerimiz aralıksız devam edecek.” diye konuştu.

 
 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni ucuz yangın kapısı