Kırsalda toplu ulaşım hattı 85’e ulaştı

Geçtiğimiz yıl kırsal mahallere 1 milyon 370 bin yolcu taşıyan Büyükşehir, 24 ilave hatla daha rahat ulaşım imkânı sağlayacak

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl başlatılan ‘Kırsal Mahalleler’ hatları genişliyor. Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında başlayan proje kapsamında 61 olan hat sayısı 2022 yılında 85 hatta ulaştı. Kırsal kalkınmanın sağlanması için çok sayıda projeye imza atan Büyükşehir, toplu ulaşım ağını büyütüyor.

 

BİR YILDA 1 MİLYON 370 BİN YOLCU TAŞINDI

Büyükşehir’in kırsala yönelik önemli hizmetlerinden biri olan ulaşım seferberliği, 2021 yılında vatandaşların yüzünü güldürdü. Son bir yılda 61 hatta günlük ortalama 3.755, toplamda ise 1.370.720 yolculuk gerçekleşti.

 

GÜNLÜK 24 BİN 570 KM MESAFE KAT EDİLECEK

2022 yılında yapılan çalışmalar sonucunda 24 yeni hat ilave edilerek toplam hat sayısı 85’ ulaştı. Kırsal bölgelerde toplu taşıma hizmeti kapsamında günlük 24 bin 570 kilometre mesafe kat ediliyor. Sefer sayısı ise 527’den 914’e çıkarılarak vatandaşların daha hızlı ulaşım imkânına kavuşması sağlanıyor.

 

85 HAT, 914 SEFER

Mahalle statüsüne dönüşen köylerde yaşanan vatandaşımıza; günlük 85 hat, 167 araç, 914 sefer, yaklaşık 24.570 km köyler arası, ilçe merkezlerine ve şehir merkezine toplu taşıma hizmeti verilmesi planlanıyor.

 

NAKİT BİNİŞİ BULUNMUYOR

Kırsal bölgelere hizmet verecek araçların hepsi elektronik ücret toplama (KOCAELİKART), araç takip sistemi ve kamera sistemi ile hizmet verecek. Araçlarda nakit biniş yapılmayacak.

 

ÇOK YÖNLÜ HİZMET

Büyükşehir, kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşların ekonomik, sosyal, eğitim ve kültür faaliyetlerini sorunsuz bir şekilde yapabilmeleri, ayrıca kentin tarım ekonomisinin korunması ve geliştirilmesi için düzenli verilen toplu taşıma hizmetleri sunuyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni