BİLGİ öğrencilerinin mezuniyet coşkusu

Türkiye’nin ilk vakıf üniversitelerinden İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin 2021 –2022 akademik yılı önlisans, lisans ve lisansüstü mezunları 5-6 Eylül tarihlerinde düzenlenen törenlerde diplomalarını aldı. Bu yıl BİLGİ mezun ailesine 3 bine yakın mezun katıldı

 

“Okul için değil, yaşam için öğrenmeli” mottosuyla eğitim veren İstanbul Bilgi Üniversitesi, 2021–2022 akademik yılı mezuniyet törenlerini 5-6 Eylül tarihlerinde santralistanbul Kampüsü’nde düzenledi. Törende eğitimini başarı ile tamamlayan 3 bine yakın önlisans, lisans ve lisansüstü mezunu diplomalarını alarak mezuniyet coşkusu yaşadı. CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, İstanbul Bilgi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkan Yardımcıları Mehmet Can ve Prof. Dr. Remzi Sanver’in katılımıyla gerçekleşen mezuniyet törenlerinin açılış konuşmasını İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ege Yazgan yaptı.

 

Konuşmasında üniversite eğitiminin önemine vurgu yapan İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ege Yazgan, “Bir toplumun gelişebilmesi, yetiştirebildiği, yatırım yaptığı, geliştirdiği insan sermayesi ile ölçülür. Bu nedenle dünyada giderek artan biçimde, eskiden ‘yüksek öğrenim’ denilen ve kısıtlı bir elite hitap eden üniversite tahsili, giderek yaygınlaşıyor, giderek çok daha fazla genç için bir zorunlu eşik haline geliyor. İyi bir mezun, sadece kendini iş hayatında öğreneceği birikimle sınırlamaz, alanında sorunları, dar boğazları aşabilecek bir yaratıcılığa, bir evrensel düşünme yetisine sahip olmayı hedefleyecektir” dedi.

 

Küreselleşen dünyada geleceğin savaşlar, göçler, iklim değişikliği gibi sorunlarla her zamankinden daha belirsizliklerle dolu olduğunu belirten Prof. Dr. Yazgan, “Bütün bu belirsizlikler, siz yeni mezunlarımıza belki rahat bir dünya, öngörülebilir profesyonel yaşamlar vaat etmiyor, ancak yaratıcılığınız, düşünme ve çözüm üretme yeteneğiniz, değişime uyum sağlama kabiliyetiniz, toplumsal gelişme açısından her zamankinden daha fazla önem kazanıyor” diye konuştu.

 

Prof. Dr. Yazgan, “Bir üniversite mezunu olarak, İstanbul Bilgi Üniversitesi tahsilinizde aldığınız formasyonun, edindiğiniz özgür düşünce ve sorgulama yetilerinin, değişik düşünce ve yaşam biçimlerine eşit saygı gösterme alışkanlığınızın, toplumun gelişmesinde çok önemli bir rol oynayacağını hiç unutmayın. Hepinizin yolunuzun, bahtınızın ve zihninizin açık olmasını diliyor, mezuniyetinizi kutluyor, hepiniz sevgiyle kucaklıyorum” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni