2022-23 Eğitim Öğretim Yılında İlk Ders Zili Çaldı

Tüm Türkiye’de bu sabah çalan ilk zil ile 2022-23 eğitim öğretim yılı başladı. İnegöl’de de ilçe protokolü Yenice Ali Şefika Göztepe İlkokulunda öğrencilerin ilk gününe eşlik etti. Belediye Başkanı Alper Taban, tüm öğrencilere, öğretmenlere ve velilere yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olması dileklerini iletti.

 

Tüm Türkiye’de ilk ders zili çaldı, 2022-23 eğitim öğretim yılı bugün itibariyle başladı. İnegöl’de de 70 bin öğrenci uzun bir tatilin ardından bugün okulun yolunu tuttu. Kaymakam Eren Arslan ve Belediye Başkanı Alper Taban, Yenice Ali Şefika Göztepe İlkokulunda öğrencilerin ilk gününe ortak oldu.

 

70 BİN ÖĞRENCİ DERS BAŞI YAPTI

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Yenice Ali Şefika Göztepe İlkokulunda İlköğretim Haftası kapsamında program düzenlendi. Burada veliler ve öğrencilerin katılımıyla yapılan mini tören sonrası sınıflarda öğrenciler ziyaret edilerek hediyeler verildi. İnegöl’de bugün 65 özel ve 143 resmi olmak üzere toplam 208 okulda, 3416 öğretmen nezaretinde; 22 bin 997 ilkokul, 17 bin 796 ortaokul ve 17 bin 183 Lise öğrencisi ders başı yaptı. Okul öncesi ve açık öğretim ile birlikte İnegöl’de toplam 70.043 öğrenci bulunuyor.

 

EĞİTİM ORDUSU EVLATLARINA KAVUŞTU

Programda konuşan Milli Eğitim Müdürü Ali Doğru, “Sizleri yeni eğitim öğretim yılı başında böyle heyecanlı görmek, bizlerin de heyecanına heyecan katıyor. Bugün tüm Türkiye’de olduğu gibi İnegöl’ümüzde de eğitim öğretimin ilk günü. Çocuklarımıza kavuştuk. Aziz milletimiz ve geleceğimizin teminatı olan biricik evlatlarımızın geleceğe hazırlanması için onlara kol kanat geren velilerimiz ve eğitim ordumuzun kahraman neferleri öğretmenlerimizle yeni bir eğitim öğretim yılına başlamış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

 

YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI HAYIRLI OLSUN

Belediye Başkanı Alper Taban ise yeni eğitim öğretim yılının açılışı için bir arada olduklarını hatırlatarak; “Hepimiz en az öğrencilerimiz kadar heyecanlıyız. Bugün güzel güzel hazırlandı çocuklarımız. Öğrencilerimiz bizim için kıymetli, değerli. Onların hayatına dokunabilmek anlamında zaten yapılan organizasyonda başta öğretmenlerimiz, idaremiz, Milli Eğitim Müdürlüğümüz büyük bir gayret gösteriyor. Yine velilerimiz çok gayretli. Her anne baba çocuklarının çok iyi yetişmesini istiyor. Ben belediyecilik gözüyle baktığımda şehrimizde ne kadar eğitimli, donanımlı kendini daha iyi yetiştirmiş hem iyi bir Müslüman olarak hem de iyi bir meslek erbabı olarak ne kadar çok insan olursa o kadar fayda olacağını düşünüyorum. Daha bilinçli bir toplum haline dönüşmüş olacağız. Öğrencilerimize ve öğretmenlerimize hayırlı bir eğitim yılı diliyorum” diye konuştu.

 

EĞİTİM, İNSAN HAYATI BOYUNCA DEVAM EDEN BİR YOLCULUK

Son olarak kürsüden bir konuşma yapan Kaymakam Eren Arslan da “Bu güzel başlangıçta sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Yeni eğitim öğretim yılımız hayırlı uğurlu olsun. Eğitim uzun bir süreç. İnsanın hayat boyu devam eden yolculuğu. Bugün de kıymetli öğrencilerimiz uzun bir tatilden sonra yeniden okullarına kavuştular. İnşallah sağlıklı ve huzurlu bir eğitim öğretim yılı olmasını diliyorum” ifadelerinde bulundu.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni