15° Açık

TürkTraktör Yerli Kabin Üretimine Erenler Fabrikası’nda Başladı

Türkiye’nin tarım mekanizasyonundaki lider firması ve otomotiv sektöründeki ilk üretici kuruluşu TürkTraktör, Erenler Fabrikası’nda daha önce yurt dışından tedarik ettiği TR6 serisi kabinlerinin üretimine başladı.
Ekonomi - Eylül 5, 2022 9:20 am A A

Türkiye’nin tarım mekanizasyonundaki lider firması ve otomotiv sektöründeki ilk üretici kuruluşu TürkTraktör, Erenler Fabrikası’nda daha önce yurt dışından tedarik ettiği TR6 serisi kabinlerinin üretimine başladı. TürkTraktör yerlilik oranını artırmaya ve sektöründe fark yaratmaya devam ediyor.

 

Yaklaşık 20 ay süren bir hazırlık aşamasının ardından üretim hattında yerli kabinlerin yer almasından dolayı büyük bir memnuniyet duyduklarını belirten TürkTraktör Genel Müdürü Aykut Özüner, “Daha önce yurtdışından tedarik ettiğimiz TR6 serisi kabinlerini Erenler Fabrikamızda üretmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bundan böyle yerli pazara yönelik ürettiğimiz, Yerli Dev olarak nitelendirilen tüm TR6 serisi ürünlerimizde Erenler Fabrikamızda üretilmiş kabinler yer alacak. Mevcut durumda, Ankara Fabrikamızda motor, ön aks ve şanzıman üretimlerini gerçekleştiriyorduk. Şimdi de önemli komponentlerimizden kabin ile bir ilke daha imza atıyoruz. Kalite seviyesini en üst düzeyde tutabilmek için operasyonlara özel elektronik ekipmanlar devreye aldık. Buna ek olarak her zaman olduğu gibi, ergonomi ve iş güvenliğini önceliklendirip özel montaj ekipmanları ile hattımızı donattık. Attığımız bu adımla ülke ekonomisine de katkıda bulunmanın gururu içindeyiz. 68 yıldır sektöründe ve tarım mekanizasyonunda öncü bir şirket olarak bu alandaki üretim kapasitemizi daha da genişletmeyi hedefliyoruz” dedi.

 

Türkiye’deki ilk AGV’li Üretim Hattı

TürkTraktör’ün üretimine başladığı TR6 serisi kabinleri, doğal navigasyon ve zemine entegre şarj pedleri (fırsat şarjı) ile öne çıkıyor. Böylelikle şarj istasyonuna ihtiyaç duyulmadan esnek bir şekilde üretim yapabilen, sektöründe kurulmuş ilk AGV’li (Automated Guided Vehicle – Otomatik Yönlendirmeli Araç) üretim hattı devreye alınmış oldu. Üretim süreçlerinde sağlanan teknolojik dönüşüm ile kabinler, klasik üretim bantları yerine AGV’ler üzerinden hareket ediyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Ekonomi - 9:20 am A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.
Web Tasarım - Seo

SON DAKİKA

Gölbaşı Manşet - Gölbaşı Haber
Gizliliğe genel bakış

Bu web sitesi, size mümkün olan en iyi kullanıcı deneyimini sunabilmek için çerezleri kullanır. Çerez bilgileri tarayıcınızda saklanır ve web sitemize döndüğünüzde sizi tanımak ve ekibimizin web sitesinin hangi bölümlerini en ilginç ve yararlı bulduğunuzu anlamasına yardımcı olmak gibi işlevleri yerine getirir.