Beşiktaş'ın iki başkan adayı Tivibu Spor'a konuk oldu

Tivibu Spor’un konuğu olan iki Beşiktaş Başkan adayı Hasan Arat ve Serdal Adalı projelerini ve vaatlerini anlattı. Erkut Öztürk ve Ali Aydın’ın sorularını yanıtlayan Hasan Arat, yapmayı planladıkları tesislerin ve futbolda yapılanmanın altını çizerken Serdal Adalı ve Beşiktaş efsanesi Mehmet Özdilek futbol takımının tekrardan yükselişe geçmesi gerektiğine dikkat çekti. 

Türk Telekom’un dijital televizyon platformu Tivibu, spor dünyasının nabzını tutmaya devam ediyor. Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi ve yönetiminin aldığı seçim kararı sonrası Beşiktaş’ın Olağanüstü Seçimli Genel Kurulu’na sayılı günler kalmışken iki başkan adayı Serdal Adalı ve Hasan Arat Tivibu Spor ekranlarında projelerini anlattı. Orta Nokta’da Erkut Öztürk ve Ali Aydın’ın sorularını yanıtlayan başkan adayları, kulübün geleceğinden, ekonomik planlamalardan ve vaatlerinden bahsetti.   

 

“Camiayı germeye gerek yok”

Beşiktaş’ın 3 Aralık Pazar günü yapılacak olan Olağanüstü Seçimli Genel Kurulu’nda  iki başkan adayından biri olan Hasan Arat, Orta Nokta’da soruları yanıtladı. Arat, “Türkiye’nin her tarafını dolaşmaya çalıştım. Vakit sıkıntısından dolayı gidemediğim yerler oldu. Kongre biter bitmez mazbatayı aldıktan sonra tek tek gideceğim. Beşiktaş çok büyük bir marka. Bir aydır her yerde Beşiktaş konuşuluyor. Bu kongre bir şenlik aslında. Farkındaysanız rekabet olunca herkes daha iyisini yapmaya çalışıyor. Daha iyi kadrolar kuruluyor, daha iyi projeler ortaya çıkıyor. Tabii sonlara doğru da iğneleyici laflar artıyor. Ben buradan sevgili kardeşim Serdal Adalı’ya bir mesaj yollayayım; iki gün kala bunlara gerek yok. Yanındaki danışmanlar iyi bilgi vermiyor. Bu tip hareketler kendilerine döner. Camiayı germeye gerek yok. Herkes gelecek, oyunu kullanacak. Beşiktaşlılar öyle dernekler, grup halinde oy kullanmaz. Liderleri resim veriyor, dernekleri onlarla oy kullanacak anlamına gelmez. Beşiktaşlılar hürdür, kimsenin kontrolü altına girmez. En acısı ise bazı seçim kurulu üyeleri seçim kampanyasında. Bakın bağımsız seçim böyle olmaz. Seçme ve Sicil Kurulu ne demek, Yüksek Seçim Kurulu gibidir. Seçme ve Sicil Kurulu üyeleri seçim kampanyasında olabilir mi? Divan Kurulu üyeleri, heyetteki üyeler seçim kampanyasında çalışır mı? Bir yerde Denetim Kurulu’nu görüyor musunuz? Ben Doktor Cüneyt Sezgin’i açıkladığım zaman kardeşi Denetim Kurulundan istifa etti. Görmediğiniz, inanılmaz şeyler oluyor. Herkes ortaya çıktı, pazarlıklar başladı. Beşiktaşlılar bu sefer yutmayacak, her şeyin farkındalar ” dedi.

 

“Beşiktaş’a mücadeleci takım kuracaksın”

Erkut Öztürk’ün kısa vadede özellikle futbol takımı için neler yapılacağı sorusunu yanıtlayan Arat, “Taraftar idarecilerden daha iyi biliyor her şeyi. 10 yaşında çocuk Çankırı’da, Konya’da daha iyi biliyor. Futbol öyle bir noktaya geldi ki seyreden olayların son derece farkında. Oyuncu kalitesini, verilen paraları biliyorlar. Diyor ki, Necip’in yerine 2009 yılından bu yana 44 oyuncu alınmış 63 milyon avro verilecek. Necip bir tek kalecilik yapmadı. O kadar yanlış transfer politikası var ki. Bize ait bir politika değil bu. Menajer ve antrenör kafasına göre seyrediyor. Yönetim bakıyor işler kötüye gidiyor, diyor ki teknik direktör seçti. Biz bundan sonra kulüp politikası olarak teknik direktöre bırakmayacağız. Feyyaz Uçar ve Samet Aybaba oturur karar verirler, biz de bakar ona göre karar veririz. Bizim yurt dışında yaptığımız çok önemli bir rapor var. Beşiktaş’a mücadeleci takım kuracaksın. Halkın takımı, mücadeleyi seviyor bu kulüp. Necip gibi mücadeleci, altyapıdan oyuncular, mücadeleci yıldızlarla, fizikli, kuvvetli oyuncular gerekiyor. Beşiktaş’ın karakteri budur” dedi.

 

“EuroLeague’de oynayacağız”

Basketbolda tesis inşası ve hedeflerden bahseden Arat, “Biz, EuroLeague’e gireceğiz. Niye zor olsun? Bayern Münih’in bütçesi 7,5 milyon avro ve kâr ediyorlar. Şampiyonlar Ligi, 3. sınıf bir turnuva. Niye orada mücadele edeyim? Beşiktaş olarak Euroleague’de mücadele etmek zorundayız. Beşiktaş, wild card alabilir. Salonumuzu yapıyoruz. 1,5 yılda imar izinleri biter, 3-3,5 yılda salon biter. Salon inşası döneminde ya Volkswagen Arena’da ya da Sinan Erdem’de maçlarımızı yaparız. Önemli olan Beşiktaş’ın EuroLeague’e gitmesi. Bizim hedefimiz bu. Hiçbir şey imkansız değildir, biz gideriz, alırız” dedi.

 

“Bu camia transfer yapılamaz duruma düşmedi”

Adaylığını açıklayan ve seçime sayılı günler kala Erkut Öztürk ve Ali Aydın’ın sorularını yanıtlayan Başkan Adayı Serdal Adalı, “Dünkü sonuçtan önce zaten problemimiz futbol takımımızdı. Adaylığımı açıkladığımda da ilk sözlerim futbol takımını ayağa kaldırmak ve Beşiktaş’a layık hâle getirmektir. Gittiğimiz yerlerde projeniz nedir sorusuna en büyük projemin futbol takımını bir an önce ayağa kaldırmak olduğunu söyledim. Dün itibarıyla da haklı olduğum ortaya çıktı. Kısa sürede dikkatli dokunuşlarla futbol takımını ayağa kaldıracağız. Bundan sonra futbol ile ilgili soruların muhatabı Mehmet Hoca olacak. Bir an önce elimizdeki maliyeti yüksek 85 milyon avrolara gelen yabancı transferin dolu olduğu bir görüntü var önümüzde. Önümüzde de Afrika Kupası var. Başta Mehmet Hocamla birlikte kadroya baktığımızda toplantıda bir birbirimize baktık. Çok kötü bir planlama yapılmış. Moda tabiriyle kadro mühendisliği inanılmaz durumda. Ama çaresiz bir durum değil, çalışmalarına başladık. Metin Ağabeyimizin ikinci başkan adayı olduğunu açıkladıktan sonra Mehmet Özdilek’i açıkladık. Camiamızın toparlanması için Metin Ağabeyimiz, futbol için de Mehmet Özdilek Hocamız çalışmalarına başladı. Dün akşamki maçtan sonra yaptığımız tespitlerden fazlası olduğunu gördük. Beşiktaş formasının ağırlığını bir an önce öğrenmesi gerekiyor mevcut futbolcularımızın. Dünkü görüntüler hiç hoş görüntüler değil. Biz bunları çözmek için varız. Hiçbir zaman bahane de üretmedim. Yok yabancı sınırı dolu, yok FFP kurallarına göre… Rakiplerimiz yapabiliyorsa fazlasını yaparız. Bunun yollarını da biliyoruz. Bu camia transfer yapılamaz duruma düşmedi” dedi.

 

“Hedefimiz Şampiyonlar Ligi”

Başkan seçilirse kısa sürede futbol takımı için yapılacak olanlardan bahseden Adalı, “Genel Kurul 3 Aralık’ta bize görevi teslim ederse 4’ünden itibaren çalışmaları resmileştirmek için harekete geçeceğiz. Bir dakika kaybedecek tahammülü yok Beşiktaş’ın. Ben çok umutluyum. Yapacağımız nokta transferlerle bu takımın Şampiyonlar Ligine, hedefimiz o, gideceğine inanıyoruz. Şampiyonluk imkansız değil. Bahsettiğimiz fark 9 puan. Antalyaspor maçını kazansaydık 6 puan konuşuyor olacaktık. 6 puan geriden gelip şampiyon olan takımlar var ancak hedefimiz Şampiyonlar Ligi. Gelecek sezon ara transfer döneminde de sezon başı transferlerle Beşiktaş camiasının gururla seyredeceği bir Beşiktaş göreceğiz.” dedi.

 

“Beşiktaş 25 milyon taraftarı olan çok büyük bir camia”

Beşiktaş’ta 13 sene forma giyen ve takımın birçok başarısında imzası bulunan Mehmet Özdilek, “Hep beraber çıkmamız lazım yukarı. Başkanımız geldiğim ilk gün dedi ki; en önemli unsurlardan birisi A Takımı’nın kafasını yukarı kaldırması gerekiyor. Öbür türlü kulübün olmazsa olmaz 3 ana temel noktası var; mali yapısı, idari organizasyonu ve sportif başarısı. Beşiktaş’ın temel hedefi şampiyonluktur ama Avrupa Kupaları’na katılmaktır da. Dünkü maçta skordan çok takımın saha içinde tavırları, mücadelesi dikkatimi çekti. Taraftarlarımız da bundan dolayı üzgündür. Taraftarımız mücadeleyi görürse skora bakmaz. Saha içine bakar, kaybetmeme duygusuna, takımdaşlığa bakar. Bunu göremediği için ıstırap duyuyor Beşiktaş taraftarı. Geçmişe dönük çok yorum yapmak istemiyorum çünkü etik olarak çok doğru değil. Sorunlar var evet. Başkanım da biliyor ben de biliyorum ve bu sorunları gidermek adına bu yola hepimiz baş koyduk. Rıza Hocamız iki hafta önce takımın başına geçti. Hep söylüyorum Şenol Hoca da ayrılıklardan nasibini aldı. Daha erken olsa bugün başka şeyleri konuşuyor olabilirdik. Rıza Hoca geldikten sonraki süreci değerlendirmek bana daha doğru geliyor. İki maçta altı puan, başka ne isteyebilirsiniz? Evet ama oyunsal anlamda tatmin etmiyor. Ama elinizde mevcut kadro var. Bunların hepsi bizim oyuncumuz. Beşiktaş’ın şu süreçteki en önemli olayı birliktelik. Saha içinde ve saha dışında bu birlikteliği kaybettik gibi görünüyor. Beşiktaş 25 milyon taraftarı olan çok büyük bir camia, çok büyük bir sivil toplum kuruluşu” dedi.

 

“Önümüzdeki sene şampiyonluğun sözünü veriyorum”

Erkut Öztürk ve Ali Aydın’ın gelecek sezonki hedefleri hakkındaki sorusunu yanıtlayan Adalı, “Önümüzdeki sene şampiyonluğa oynayan çok iddialı bir takım olacağını söyleyebilirim. Olduktan sonra geçen yayında da söyledim, iki sene üst üste şampiyonluktan sonra üçüncü sene olamamıştık mesela. Önümüzdeki sene şampiyonluğun sözünü veriyorum. Şampiyon olduktan sonra aynı kadroya iki tane ekleme yapma lüksümüz var ama bozma lüksümüz yok. Şampiyon olan kadronun maliyeti ne olursa olsun bir arada tutarım. Cenk satıldı, transferden gelen parayı aynı şekilde harcadık. Şampiyon olmuş bir takımdan kimse yollanmamalı” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni ucuz yangın kapısı